Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Παρασκήνιο & Αντιδράσεις Στην Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Μετά Τον Ορισμό Νέου Προέδρου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παρασκήνιο & Αντιδράσεις Στην Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Μετά Τον Ορισμό Νέου Προέδρου

Δεν επιβεβαιώθηκε, τελικά, το ρεπορτάζ του Ilioupolinews για τις διαδικασίες διαδοχής του Βασίλη Βαλασόπουλου στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Ο Στάθης Ψυρρόπουλος ορίστηκε αυτοδικαίως νέος πρόεδρος της παράταξης, με μια ανακοίνωση που έφερε αρκετούς προ εκπλήξεως.

Το Ιστορικό

Πριν λίγους μήνες, είχε διαρρεύσει πως η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική ιστορία της Ηλιούπολης θα διεξήγαγε ανοιχτές διαδικασίες και εκλογή του νέου επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου μιας παράταξης από όλους τους φίλους και τα μέλη της.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως την περασμένη άνοιξη πραγματοποιήθηκε μια σειρά κλειστών διαδικτυακών συνεδριάσεων στελεχών της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με προεδρεύοντα τον τέως Πρόεδρο της Παράταξης Βασίλη Βαλασόπουλο, με σκοπό να συμφωνηθεί η διαδικασία με την οποία θα κατέληγε η παράταξη σε εκλογή νέου Προέδρου.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις αποφασίστηκαν οι «ανοικτές διαδικασίες» που είχε παρουσιάσει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το Ilioupolinews. Και ενώ θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο πρωτόγνωρο πολιτικό γεγονός για την Ηλιούπολη, να έχει και την αντίστοιχη δημοσιότητα από τη μεριά της παράταξη, ακολούθησαν πολλοί μήνες σιωπής. Τη «σιγή ασυρμάτου» έσπασε η ανακοίνωση του Στάθη Ψυρρόπουλου πριν λίγες ημέρες, στην οποία ανέφερε πως καταθέτει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της παράταξης.

Λίγες ημέρες μετά, στις 20/9, ακολούθησε μια λιτή ανακοίνωση της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» στα social media, σύμφωνα με την οποία ο Στάθης Ψυρρόπουλος ορίστηκε αυτοδικαίως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της Παράταξης ως η «μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε» και επιπλέον ανακοινώθηκε πως «το επικείμενο Συνέδριο της παράταξης, θα είναι συνέδριο επανίδρυσης και κατάθεσης προγράμματος αρχών».

Παρασκήνιο & Δυσαρέσκεια

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilioupolinews, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια τόσο σε μέλη όσο και σε στελέχη της παράταξης. Η ανακοίνωση του ορισμού του κ. Ψυρρόπουλου αιφνιδίασε αιρετούς και στελέχη της παράταξης, με αρκετούς να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους με τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά».

Βασικό σημείο της κριτικής που εκφράζουν αρκετά στελέχη είναι το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση της παράταξης για τις «ανοικτές διαδικασίες» που αποφασίστηκαν ώστε να γνωρίζουν οι Ηλιουπολίτες τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη νέου επικεφαλής. «Άλλα αποφασίσαμε και άλλα έγιναν» αναφέρει στέλεχος της παράταξης στο ilioupolinews, συμπληρώνοντας: «Τελικά, δεν ήταν ποτέ «ανοιχτές» αλλά «κλειστές», περιχαρακωμένες σε έναν πολύ κλειστό πυρήνα στελεχών της παράταξης και σε καμία περίπτωση ανοιχτές στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ