Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Oικειοθελώς Έκλεισε Το Cafe Garage Στην Ηλιούπολη – Αίσθημα Ευθύνης Από Τους Ιδιοκτήτες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Oικειοθελώς Έκλεισε Το Cafe Garage Στην Ηλιούπολη – Αίσθημα Ευθύνης Από Τους Ιδιοκτήτες

Η είδηση του κλεισίματος του πολυσύχναστου cafe Garage στην Ηλιούπολη λόγω κρούσματος κορωνοϊού πήρε μεγάλη έκταση και συζητήθηκε έντονα στην πόλη. Υπήρξαν πολλές παρερμηνείες οι οποίες προκάλεσαν εσφαλμένες εντυπώσεις.

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ των περιστατικών γύρω από το κλείσιμο της επιχείρησης.

Οικειοθελές Κλείσιμο Με Πρωτοβουλία Των Ιδιοκτητών

Από την πρώτη στιγμή που οι ιδιοκτήτες έμαθαν το κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο τους, έσπευσαν να ειδοποιήσουν τον ΕΟΔΥ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ιδιοκτήτρια του cafe κ. Ελισσάβετ Τετριμίδα με τον ΕΟΔΥ, αναφέρθηκε εκ μέρους των αρμοδίων πως δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, παρά μόνο να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη υγειονομική διαδικασία.

Ωστόσο, απόφαση της κ. Τετριμίδα και των συνεργατών της ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση όλων των φίλων και των πελατών του καταστήματος μέσω δημόσιας ανακοίνωσης. Όπως αναφέρει στο ilioupolinews, «ήταν μια επιβεβλημένη απόφαση ευθύνης για εμάς, καθώς πάνω από όλα σεβόμαστε όλον αυτό τον κόσμο που μας τιμά και μας στηρίζει», συμπληρώνοντας πως «Δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μας να αποκρύψουμε το περιστατικό στους θαμώνες μας»

Διαρκείς Απολυμάνσεις Όλο Το Διήμερο & Τεστ Σε Όλους Τους Υπαλλήλους

Αμέσως μετά το οικειοθελές κλείσιμο του καταστήματος, οι ιδιοκτήτες προέβησαν σε άμεση, πρώτη απολύμανση του χώρου και σε εντατικές εργασίες γενικής καθαριότητας. «Το πρώτο πράγμα που κάναμε είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει μία απολύμανση, ενώ θα υπάρξουν και άλλες το επόμενο διήμερο, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία του προσωπικού και των πελατών μας» τονίζει η κ. Τετριμίδα.

Μάλιστα υπάρχει ήδη μέριμνα για τεστ σε όλο το προσωπικό του καταστήματος, με έξοδα των ιδιοκτητών, ακόμα και στους εργαζόμενους που δεν είχαν βάρδια τη σημερινή ημέρα.

Στήριξη Από Τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης

Αμέριστη ήταν η στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης, ο οποίος με ανακοίνωση επικρότησε τη στάση των επιχειρηματιών και τόνισε πως το κρούσμα στο Δημαρχείο και το Cafe ήταν κοινό.

«Οι επιχειρηματίες της καφετέριας Garage επικοινώνησαν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης και ενημέρωσαν για το κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο της καφετέριας, διευκρινίζοντας, ότι τόσο η ανακοίνωση του περιστατικού, όσο και η απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο του καταστήματος έγινε με δική τους πρωτοβουλία και προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κανενός από τους πελάτες και τους εργαζομένους και να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις (η πρώτη έγινε σήμερα και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16/9) και ο έλεγχος (τεστ) σε όσους υπαλλήλους ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο κρούσμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ε.Σ.Η.

Στο Πλευρό Των Ιδιοκτητών Οι Εργαζόμενοι

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η στάση των εργαζομένων» αναφέρει η ιδιοκτήρια του Garage. Οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό των επιχειρηματίων στην απόφαση για κλείσιμο της επιχείρησης και είναι απόλυτα πρόθυμη να εφαρμόσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να υποβληθούν σε όλους τους ελέγχους που επιβάλει ο ΕΟΔΥ.

Σχόλιο του ilioupolinews: Να Επιβραβεύσουμε Το Κατάστημα Για Την Υπεύθυνη Στάση Του

Oι επιχειρηματίες του Garage απέδειξαν ότι πάνω από το κέρδος της επιχείρησης τους βάζουν την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού του, παίρνοντας επάνω τους ένα κόστος το οποίο θα μπορούσαν να αποφύγουν με τη μη-δημοσιοποίηση του συμβάντος. Η στάση τους είναι καθόλα υπεύθυνη και οφείλουμε να επιβραβεύσουμε τη διοίκηση του καταστήματος.

Θα μπορούσε να τύχει στον καθένα. Ας αφήσουμε κατά μέρος την τρομολαγνεία και ας στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις που βάζουν πάνω από όλα την ασφάλεια των πελατών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ