Facebook Pixel

Τοπικα

O Στάθης Ψυρρόπουλος Απαντά Σε Ερωτήσεις Για Το Χαλικάκι: «Το Πάρκο Ανήκει Στους Ηλιουπολίτες Και Έτσι Θα Παραμείνει»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

O Στάθης Ψυρρόπουλος Απαντά Σε Ερωτήσεις Για Το Χαλικάκι: «Το Πάρκο Ανήκει Στους Ηλιουπολίτες Και Έτσι Θα Παραμείνει»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση για το μέλλον του κτήματος «Χαλικάκι» προχώρησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών.

Ο Δήμαρχος, με ένα νέο βίντεο που ανάρτησε στα social media, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, αναφέροντας κατηγορηματικά πως «ο χώρος δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, ούτε να τσιμεντοποιηθεί, αλλά αντίθετα περνά στα χέρια του Δήμου και των πολιτών».

Ο κ. Ψυρρόπουλος ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τις φήμες για πιθανή αξιοποίηση του χώρου από ιδιώτες. Όπως τόνισε, το Χαλικάκι «δεν πωλείται, δεν παραχωρείται σε ιδιώτες και δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί». Με την απόφαση που έλαβε η δημοτική αρχή, ο χώρος κατοχυρώθηκε ως δημόσιος. Παράλληλα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ανέγερσης πολυκατοικιών, διαβεβαιώνοντας ότι η Ηλιούπολη κερδίζει τη μάχη για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Ψυρρόπουλος «σήμερα το πάρκο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, παρά τους διαχρονικούς αγώνες που έχουν δοθεί απέναντι σε καταπατητές». Ωστόσο, ο Δήμαρχος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το νομοσχέδιο που προβλέπει το πέρασμα της ιδιοκτησίας εξ ολοκλήρου στην ΕΤΑΔ και τόνισε πως η δημοτική αρχή παλεύει ενεργά για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, με στόχο το πάρκο να παραμείνει στην αποκλειστική χρήση του Δήμου Ηλιούπολης και των κατοίκων της πόλης.

Τα Σχέδια Ανάπλασης

Ο σχεδιασμός του Δήμου για την αξιοποίηση των 37 στρεμμάτων περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σε όλη την γειτονιά γύρω από το Χαλικάκι. Στην περιοχή σχεδιάζεται η δημιουργία ενός μεγάλου βιοκλιματικού πάρκου με χιλιάδες νέες φυτεύσεις, το οποίο θα λειτουργήσει ως νέος πνεύμονας πρασίνο. Όπως επισημαίνει ο κ. Δημαρχος, μαζί με την ανάπλαση, θα υπάρχει παραχώρηση στον Δήμο και 4,5 στρέμματα που θα διατεθούν για την ανέγερση νέων σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της περιοχής.

Επιπλέον, η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει, αναβάθμιση του πάρκου σκύλων, παιδικές χαρές για όλες τις ηλικίες, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, έξυπνες διαδρομές, πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, ανοιχτό βιοκλιματικό θέατρο με στέγαστρο και σκιάσεις για τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων και των πολιτών, χώρους υγιεινής και αποδυτήρια για την υποστήριξη του αθλητικού χώρου.

Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για την ανάπλαση, μαζί με μακέτες από το έργο εδώ:

Δείτε το βίντεο του Δημάρχου:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ