Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έρχεται Νέο Κύμα Κακοκαιρίας Την Κυριακή – Οδηγίες Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Έρχεται Νέο Κύμα Κακοκαιρίας Την Κυριακή – Οδηγίες Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας φαίνεται πως θα πλήξει για άλλη μια φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα την Αττική και κατά συνέπεια το Δήμο Ηλιούπολης.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Κυριακής και θα έχει έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του λεκανοπεδίου. Με αφορμή την επιδείνωση του καιρού ο Δήμος Ηλιούπολης εξέδωσε ανακοίνωση με ειδικές οδηγίες στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Ηλιουπολης καλούνται:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα, που είναι πιθανό να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για να αποφευχθούν ζημιές ή τραυματισμοί.
• Να βεβαιωθούν, ότι οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου λόγω πιθανής πτώσης κεραυνών.
• Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης.
• Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια) και
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να καλούν τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την Πολιτική Προστασίας στα κινητά τηλέφωνά τους.
(κ. Γιάννης Αντζινάς 6944835410 & κ. Κώστας Σεφτελής 6932379229)

Ηδη τεχνικά κλιμάκια του Δήμου ελέγχουν τυχόν επικίνδυνα σημεία σε όλη την έκταση της πόλης, ενώ πραγματοποιούνται έκτακτες εργασίες για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Έρχεται Νέο Κύμα Κακοκαιρίας Την Κυριακή – Οδηγίες Από Τον Δήμο Ηλιούπολης
  1. Ο/Η Μαρία Καλαπανίδα λέει:

    Και τα κομμένα-κλαδεμένα τμήματα δέντρων που έχετε αφήσει στους δρόμους δεν αποτελούν κίνδυνο κατά τη γνώμη σας; Μήπως να τα μαζζεύατε πάραυτα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ