Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τα Μηνύματα Των Αιρετών Της Ηλιούπολης Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Της Σχολικής Βίας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τα Μηνύματα Των Αιρετών Της Ηλιούπολης Για Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Της Σχολικής Βίας

Τα δικά τους μηνύματα για την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας έστειλαν οι αιρετοί του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης, με ανακοινώσεις και αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από τον Γαβριήλ Αραμπατζή, o οποίος με ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, Η μέρα αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες με δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε σχολείου, μέχρι και την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες μπορούν να αφιερωθούν στο θέμα αυτό».

Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook πραγματοποίησε και η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», δίνοντας το δικο της μήνυμα κατά του bullying στους χώρους εκπαίδευσης.

Τέλος, το δικό του, ξεχωριστό μήνυμα έστειλε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χρυσουλάκης, ο οποίος μάλιστα έχει την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, ως διευθυντής του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρει: «Η σχολική βία και ο εκφοβισμός είναι απόρροια της ευρύτερης κοινωνικής βίας και του εκφοβισμου, με σκοπό την πειθαρχία και την υποταγή σε όσους θέλουν να ασκούν εξουσία με αυταρχισμό», συμπληρώνοντας: «Όταν, ως πολιτεία και Υπουργείο Παιδείας, διώχνεις από το σχολείο τις Κοινωνικές Επιστήμες, επί της ουσίας, αδιαφορείς να αντιμετωπίσεις την βία και τον σχολικό εκφοβισμό και βάλλεται το δημοκρατικό σχολείο».

Τα μηνύματα αυτά έχουν βαρύνουσα σημασία σε μια εποχή που τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών στην πόλη έχουν αυξηθεί. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 2 περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, που έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην σχολική κοινότητα της πόλης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ