
Μια τεκμηριωμένη, εναλλακτική πρόταση για την υπόθεση του πάρκου Χαλικάκι στην Ηλιούπολη κατέθεσε δημόσια ο πρώην διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Γιάννης Γουρλής.
Ο κ. Γουρλής, ως ο υπηρεσιακός που χειρίστηκε από μέσα όλα τα στάδια διαμόρφωσης του πάρκου από τη δεκαετία του 1990, καθώς και όλες τις διαπραγματεύσεις με την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου – προκάτοχο της ΕΤΑΔ) εξέφρασε την άποψη πως η αφαίρεση της δημιουργίας αναψυκτηρίου από τον σχεδιασμό της ανάπλασης θα αναγκάσει την ΕΤΑΔ να παραχωρήσει δωρεάν όλη την έκταση, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορεί να παραχωρεί χώρους εντελώς δωρεάν σε Δημους εφόσον δεν υπάρχει εμπορική χρήση και οι εκτάσεις προορίζονται για κοινοφελή σκοπό.
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το ilioupolinews στην Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS ΣΤΗΝ GOOGLE ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΗΝ GOOGLE«Αφού το διακύβευμα ειναι το κέρδος του αναψυκτηρίου, ας μην το φτιάξουμε για να μας παραχωρηθεί η έκταση δωρεάν από την ΕΤΑΔ», δήλώσε ο κ. Γουρλής, και προσέθεσε: «Ξέρω τα σχέδια άριστα, εγώ ειχα σχεδιάσει το κτίριο. Μπορούμε να διαθέσουμε το υπόγειο για τουαλέτες του πάρκου και το ισόγειο για εντευκτήριο πολιτών».
Η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Γουρλή, μάλιστα, έχει εκφραστεί και απο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ σε δελτίο τύπου που εξεδώθει από τοπικούς φορείς και σωματεία που είχαν προχωρήσει σε συμβολική διαμαρτυρία έξω απο τα γραφεία της ΕΤΑΔ τον περασμένο Ιούλιο, είχε αναφερθεί: «Στελέχη της εταιρείας[…] μας ενημέρωσαν ότι εάν δεν υπήρχε το Δημοτικό αναψυκτήριο δεν θα ζητούσαν ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Μάλιστα μας διευκρίνισαν ότι βάσει νόμου, η ΕΤΑΔ είναι υποχρεωμένη να βάλει αντίτιμο σε Δημόσια περιουσία που παραχωρεί, όταν έχει οικονομικά οφέλη αυτός που την χρησιμοποιεί, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος».
Δείτε το βίντεο:
Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.




