Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Μήνυμα Χατζηδάκη Για την Απογραφή Στην Ηλιούπολη: «Απογραφόμαστε Στην Πόλη Μας»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Μήνυμα Χατζηδάκη Για την Απογραφή Στην Ηλιούπολη: «Απογραφόμαστε Στην Πόλη Μας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή του πληθυσμού των κατοίκων του δήμου μας για το 2021 και με αφορμή τη διαδικασία, ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Χατζηδάκης έστειλε το δικό του μήνυμα εξηγώντας τη διαδικασία με την οποία θα ολοκληρωθεί η απογραφή του πληθυσμού της Ηλιούπολης.

Μέσα από την ανακοίνωση που έκανε ο κ. Χατζηδάκης στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε πως «η απογραφή των κατοίκων της Ηλιούπολης έχει ιδιαίτερη αξία για την τοπική κοινωνία, αφού από αυτήν εξαρτάται η διαμόρφωση πολιτικών για το μέλλον της πόλης και ο σχεδιασμός νέων έργων καθώς αποτελεί το ισχυρότερο κριτήριο για το ύψος της χρηματοδότησης του Δήμου από την πολιτεία, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων».

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε: « Στις σημερινές συνθήκες ακόμη πιο απαραίτητη είναι η χρηματοδοτική ενδυνάμωση του Δήμου μας, ώστε να είναι σε θέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ενός σύγχρονου τεχνικού προγράμματος για την συντήρηση και την βελτίωση της πόλης και την εκτέλεση έργων για νέες δημοτικές υποδομές».

Επιπλέον, εξήγησε πώς η διαδικασία της απογράφης διεξάγεται κάθε 10 χρόνια στην χώρα μας και φέτος είναι πιο εκσυγχρονισμένη αφού υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφιακής αυτο-απογραφής και καταγραφής με την φυσική επίσκεψη εξουσιοδοτημένου απογραφέα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), όπως συνηθίζεται τόσες δεκαετίες.

Όσο αναφορά την Διαδικασία Ηλεκτρονικής αυτο-υπογραφής έχει ως εξής: Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία μας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο, που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας μας. Στη συνέχεια ένα μέλος του νοικοκυριού μας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του «Τaxis», μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες δεν καταφέρουν έως τις 26 Νοεμβρίου του 2021 να πραγματοποιήσουν την απογραφή ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Χατζηδάκης έκανε έκκληση στους κατοίκους της Ηλιούπολης να καταγραφεί ο πραγματικός πληθυσμός και όχι ο πλασματικός λόγω της παραδοσιακής συνήθειας απογραφής για συναισθηματικούς λόγους στους τόπους καταγωγής των ανθρώπων και όχι διαμονής τους.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ