Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σωρεία Μελετών Για Νέες Σχολικές Υποδομές Το 2021 Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σωρεία Μελετών Για Νέες Σχολικές Υποδομές Το 2021 Στην Ηλιούπολη

Αποφασισμένος για πλήρη αξιοποίηση των πόρων που δικαιούται ο Δήμος Ηλιούπολης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει λάβει από καιρό «κατευθυντήριες» από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του χρηματοδοτικού προγράμματος, προκειμένου να εκπονηθεί ένας μεγάλος όγκος μελετών για την κατασκευή νέων σχολικών υποδομών για την πόλη. Προσωπικό στοίχημα του αντιδήμαρχου είναι οι μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο τους έως το τέλος του έτους, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, και για αυτό το λόγο «πιέζει» διαρκώς ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναθέσεων, χωρίς ωστόσο να γίνει η παραμικρή «έκπτωση» σε ζητήματα διαφάνειας.

[adsanity id=”7926″ align=”aligncenter”/]

Νέα Κτίρια Σε Σχολεία, Νέοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Και Εκτεταμένες Παρεμβάσεις

Σύμφωνα με το ψηφισθέν τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021, οι μελέτες που ετοιμάζονται είναι αρκετές. Η πρώτη αφορά στην προσθήκη αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 21ου δημοτικών σχολείων, ενώ πλησίον των σχολείων, στο οικόπεδο επί των οδών Ματσούκα και Γράμμου, σχεδιάζεται η κατασκευή νέου νηπιαγωγείου, για το οποίο απαιτείται μελέτη ωρίμανσης.

Στο πρόγραμμα Τρίτσης θα ενταχθούν επίσης η μελέτη για την ωρίμανση έργου κατασκευής νέου βρεφονηπιακού σταθμού επί της οδού Πεντάρη, η μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου στο  8ο και 17ο δημοτικά σχολεία της πόλης, η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του ειδικού σχολείου Ηλιούπολης καθώς και η ανακατασκευή του θεάτρου του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης.

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθούν επίσης παρεμβάσεις για την αντισεισμική θωράκιση του συνόλου των σχολείων της πόλης, καθώς και εργασίες επισκευής και συντήρησης των αθλητικών χώρων των σχολικών μονάδων.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ