Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στην Πρώτη Γραμμή Της Κακοκαιρίας Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Στην Πρώτη Γραμμή Της Κακοκαιρίας Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης

Για άλλη μια φορά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προβλήματων. Οι άνθρωποι της, έδωσαν τη δική του μάχη για να αποκατασταθούν προβλήματα και ζημιές σε όλη την πόλη. Λόγος για την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης της Ηλιούπολης η οποία έδωσε τη δική της μαχή με την κακοκαιρία «Ελπίς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι εθελοντές από την προηγούμενη κιόλας Παρασκευή συμμετείχαν σε 24ωρες βάρδιες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ρίψεις αλατιού πριν αλλά και κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης, ενώ συνδράμαν και στον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από τους εθελοντές πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

  • 43 κοπές δέντρων
  • 15 μεταφορές ατόμων
  • 3 ρυμουλκήσεις οχημάτων
  • 1 πυρκαγιά σε κάδο
  • 85 ώρες αποχιονισμού δρόμων
  • 30 ώρες ρίψης άλατος

«Τεράστια Η Αγάπη Του Κόσμου»

Συγκίνηση προκαλούν όσα ανέφερε η Ομάδα Δασοπυροπροστασίας Ηλιούπολης μέσα από την ανάρτησή που έγινε, υπογραμμίζοντας πώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι εθελοντές ήταν πολύ δύσκολες, ενώ τόνισαν πώς: «Πολλές ήταν οι φορές που η κούραση, η απογοήτευση του να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα τόσο μεγάλο φαινόμενο και να μην μπορείς να βοηθήσεις … κάθε άνθρωπο που ζητούσε τη βοήθειά μας, παραλίγο να μας λυγίσει…», ενώ πρόσθεσαν πώς αυτό που τους έδωσε το έναυσμα να συνεχίσουν ήταν η αγάπη του κόσμου πιο συγκεκριμένα:

«Η αγάπη μεγάλης μερίδας κόσμου, η κατανόηση στην τεράστια και ανιδιοτελή προσπάθεια που καταβάλαμε ως Εθελοντική Ομάδα ήταν ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσουμε το έργο μας…»!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το έργο των εθελοντών μας, εν ώρα δράσης.

BeFunky collage 3 Στην Πρώτη Γραμμή Της Κακοκαιρίας Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ