Facebook Pixel

Τοπικα

Με Καθυστέρηση Το Άνοιγμα Των Σχολείων Στην Ηλιούπολη Λόγω Παγετού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Με Καθυστέρηση Το Άνοιγμα Των Σχολείων Στην Ηλιούπολη Λόγω Παγετού

Φαινόμενα παγετού παρατηρήθηκαν σε αρκετά σχολεία της πόλης νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8/2, που ήταν η πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες μετά από ανάπαυλα 2 ημερών λόγω κακοκαιρίας.

Ενώ σε ελέγχους που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης όλα έδειχναν έτοιμα και ο Δήμος είχε πάρει πράσινο φως από τους ιθύνοντες των σχολείων για άνοιγμα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ελαφρά χιονόπτωση νωρίς το βράδυ της Τρίτης δημιούργησαν εκ νέου συνθήκες παγετού, με αποτέλεσμα να αναβληθεί κατά 2 ώρες το άνοιγμα των σχολείων.

Το πρόβλημα εντοπιζόταν σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που βρίσκονται στα «Αστυνομικά» της Ηλιούπολης, όπου τόσο το υψόμετρο όσο και η κλίση των δρόμων δεν εγγυόνταν την ασφαλή διέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης δημοσίευσε την μετάθεση ανοίγματος των σχολείων στις 10 το πρωί αντί στις 8:15, προκειμένου να αμβλυνθούν τα φαινόμενα παγετού.

Ωστόσο, αρκετοί γονείς αντέδρασαν, καθώς η αλλαγή αυτή τους έβγαλε εκτός προγράμματος, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να γυρίσουν στα σχολεία να πάρουν τα παιδιά τους, τα οποία είχαν ήδη φτάσει στους χώρους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στόχος του Δήμου Ηλιούπολης και των διευθυντών που εισηγήθηκαν αλλαγή ώρα στο άνοιγμα των σχολείων, ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, καθώς δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να υπάρξουν ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας εντός και εκτός σχολείων.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςΣχολεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ