Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Μαχόμενη Ηλιούπολη: «Η Δημοτική Αρχή Χειρίζεται Επικοινωνιακά Το Άνοιγμα Των Σχολείων»

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μαχόμενη Ηλιούπολη: «Η Δημοτική Αρχή Χειρίζεται Επικοινωνιακά Το Άνοιγμα Των Σχολείων»

Βολές προς τη δημοτική αρχή εξαπολύει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Μαχόμενη Ηλιούπολη», με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Σε μία εκτενέστατη ανακοίνωση, η παράταξη με επικεφαλής τον Πέτρο Μανιάτη, αναφέρει πως «η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να τηρήσει σιγή ιχθύος, τόσο σε ό,τι αφορά τα παραπάνω, όσο και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία του δήμου με προβληματικές κτηριακές υποδομές, τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας», ενώ προσθέτει: Επιλέγει να χειριστεί εξίσου επικοινωνιακά το άνοιγμα των σχολείων, βγάζοντας βιντεάκια για την χρήση μάσκας και καλώντας τους δημότες να δείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και να συγκεντρώσουν σχολικά είδη για τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Ο λαός ξέρει πάντα να δείχνει την αλληλεγγύη του, όμως η δημοτική αρχή φαίνεται πως μόνο με ξένα κόλλυβα ξέρει να κάνει δουλειές και να δείχνει την ευαισθησία της, ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες και που διακυβεύεται το αν θα μπορεί τελικά να προστατεύσει τη ζωή του μέσα στην πανδημία. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο εκ μέρους της, το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την επίλυση αυτών των προβλημάτων».

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Μάσκες στα σχολεία: Η αρχή της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας», η ΜΑΧ.Η θίγει τα κακώς κείμενα του σχεδιασμού για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ προβάλει μια σειρά απο διεκδικήσεις, τις οποίες θεωρεί αυτονόητες για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, η ΜΑΧ.Η ζητά:

  • Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
  • Μικρότερα τμήματα – ανώτατο όριο  15 μαθητές ανά τάξη
  • Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας
  • Δωρεάν παροχή όλων  των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Επαναλαμβανόμενα τέστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Μέτρα πρόνοιας για ευπαθείς ομάδες  καθώς και για μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν ευπαθή άτομα στην οικογένεια
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ