Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ξεκινούν Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις – Τα Μηνύματα Των Αιρετών Της Ηλιούπολης Προς Τους Μαθητές

Όλα έτοιμα στα σχολεία της Ηλιούπολης – Τα μηνύματα των επικεφαλής των παρατάξεων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ξεκινούν Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις – Τα Μηνύματα Των Αιρετών Της Ηλιούπολης Προς Τους Μαθητές

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές της 3ης Λυκείου που συμμετέχουν να εξετάζονται στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι προέρχονται από 2 συνεχή έτη σκληρής προετοιμασίας εν μέσω πανδημίας, μακριά από τις σχολικές αίθουσες το μεγαλύτερο διάστημα και καλούνται να ανταποκριθούν σε νέα δεδομένα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, όπως αυτά αποφασίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Στην Ηλιούπολη οι διεργασίες προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Χωματά και τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη να έχουν μεριμνήσει ώστε όλα να είναι πανέτοιμα για τις εξετάσεις, σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος της πόλης επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, μιλώντας με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίνοντας τις δικές του ευχές για καλή τύχη.

Τα Μηνύματα Των Αιρετών Για Τους Μαθητές

«Καλή δύναμη» ευχήθηκε στους εξεταζόμενους μαθητές ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, αναφέροντας: «Μετά από μια δύσκολη περίοδο για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, σας καλώ να δώσετε τη μάχη των εξετάσεων, με πίστη στις δυνατότητές σας, με αισιοδοξία και ηρεμία! Μη ξεχνάτε ότι είναι απλά μια δοκιμασία – η πρώτη αλλά όχι η μοναδική – στον μαραθώνιο της μόρφωσης!Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς μας «Καλή Δύναμη» και στις οικογένειες των παιδιών να απαλύνουν το άγχος τους και να τα ενθαρρύνουν για το καλύτερο.»

Το δικό του μήνυμα έδωσε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ευχήθηκε στους μαθητές με ένα απόφθευγμα.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές που εξετάζονται πανελλαδικά, καλή επιτυχία!Είναι οι μαθητές που βίωσαν μια εμπειρία πρωτόγνωρη και για μένα προσωπικά είναι ήδη «νικητές». Τους εύχομαι καλή δύναμη με αρχή το μάθημα που αγαπώ και διδάσκω τα «Νέα Ελληνικά» και τους αφιερώνω ένα μικρό αποφθεγματικό λόγο: «Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία», ανέφερε ο κ. Ψυρρόπουλος.

Μέσω των social media ευχήθηκε και ο Τάσος Ευσταθίου από την παράταξη «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να πούμε σε όλους τους νέους μας ότι οι εξετάσεις αυτές είναι ίσως το πρώτο βήμα στην πορεία τους προς την ενηλικίωση, όμως θα ακολουθήσουν και άλλα, το ίδιο εξίσου σημαντικά μα και καθοριστικά για την ζωή τους. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με θάρρος & ψυχραιμία θα πρέπει να αγωνίζονται συνεχώς & ανεξαρτήτως αποτελέσματος να διεκδικούν τα όνειρα και τους στόχους τους. Χρέος όλων μας, γονέων & Πολιτείας, είναι να τα στηρίζουμε στην προσπάθειά τους αυτή, να είμαστε δίπλα τους & να τους παρέχουμε ίσες ευκαιρίες. Τα παιδιά μας αποτελούν δίχως αμφιβολία τη δύναμη που θα οδηγήσει, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, τη χώρα μας στο αύριο, στο αύριο εκείνο που θα κάνει τις κοινωνίες πιο δίκαιες, πιο έντιμες, πιο καθαρές, πιο κόσμιες & κυρίως πιο Ανθρώπινες»

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής: «Η σχολική χρονιά και οι συνθήκες προετοιμασίας ήταν δύσκολες, λόγω της πανδημίας, o καιρός όμως περνάει γρήγορα και σε λίγο καιρό, θα θυμάστε με νοσταλγία και χαμόγελο τα μαθητικά σας χρόνια. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που φτάσατε ως εδώ και σας εύχομαι το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια δοκιμασία, δεν είναι η τελευταία, ούτε η καθοριστική δοκιμασία της ζωής. Τα «αποτελέσματα» των πανελλαδικών βγαίνουν μετά από κάποιες δεκαετίες», συμπληρώνοντας: »Να διεκδικήσετε στη ζωή σας με αξιοκρατία και πάθος αυτό που σας αρέσει και σας αξίζει.Στους γονείς που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν δίπλα και υποστήριξαν την προσπάθεια των παιδιών, καλό κουράγιο. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να επιβλέψουν και να αξιολογήσουν τους κόπους παιδιών, που είναι έτοιμα πλέον να πάρουν τα ηνία της ζωής στα χέρια τους»

Τέλος, ευχές στους μαθητές έδωσαν και οι «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη», γράφοντας χαρακτηριστικά: «Στα παιδιά που μπαίνουν στη μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ευχόμαστε ηρεμία, στοχασμό και δύναμη. Εξάλλου αυτή η μάχη δεν είναι ούτε η τελευταία ούτε η μεγαλύτερη!»

To Mήνυμα Της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Ηλιούπολης

Δελτίο τύπου εξέδωσε και η ένωση συλλόγων γονέων των σχολείων της πόλης, δίνοντας εγκάρδιες ευχές στους συμμετέχοντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, επισημαίνοντας τον «άθλο» που επιτελούν οι μαθητές εν μέσω πανδημίας.

«Σε λίγες ώρες ξεκινά η διαδικασία για την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. ( … που παραμένουν κλειστά … Γιατί άραγε;…). Σε μια πραγματικά ιδιαίτερη χρόνια, και μόνο το γεγονός ότι καταφέρατε με  “ατομική” σας αποκλειστικά ευθύνη, να παραμείνετε επικεντρωμένοι στο στόχο τους, είσαστε Νικητές. Σας ευχόμαστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και να προικίσετε τον εαυτό σας με την γνώση που είναι η πραγματική δύναμη για  τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Να θυμάστε ότι,  ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ζωή σας μόλις ξεκινά …Καλή  προσπάθεια, παιδιά !», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ