Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ξεκίνησε Η Απογραφή Κτιρίων Στην Ηλιούπολη

Πρόκειται για τη διαδικασία που προηγείται της απογραφής πληθυσμού.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ξεκίνησε Η Απογραφή Κτιρίων Στην Ηλιούπολη

Και επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία απογραφής από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με τους ερευνητές να βρίσκονται ήδη στους δρόμους καταγράφοντας πληροφορίες για την κατάσταση των κτιρίων της πόλης.

Η διαδικασία απογραφής κατοικιών και άλλων κτιρίων προηγείται της γενικής απογραφής του πληθυσμού και στόχο έχει να χαρτογραφήσει πλήρως χρήσιμες πληροφορίες όπως η παλαιότητα των κτιρίων, οι όροφοι, το έτος κατασκευής, ο αριθμός των ανελκυστήρων και το βασικότερο, ο αριθμός των κατοικιών. Η εν λόγω διαδικασία διαρκεί 2 μήνες και λήγει στις 26 Σεπτεβρίου.

Εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ που φέρουν εμφανή κονκάρδα στην μπλούζα τους και διαθέτουν υπογεγραμμένη την πράξη ορισμού τους, χτυπούν αυτές τις ημέρες τις εισόδους των πολυκατοικιών και των μονοκατοικιών, ώστε να απογράψουν τα βασικά στοιχεία των κτηρίων: Oι ερωτήσεις των ερευνητών αφορούν τον αριθμό των ορόφων, το έτος κατασκευής, τις χρήσεις τους, τον αριθμό των ανελκυστήρων τον αριθμό των κατοικιών και άλλες, δευτερεύουσες, πληροφορίες που σχετίζονται με την παλαιότητα και τα υλικά κατασκευής.

YouTube video

Πως Αναγνωρίζουμε Τους Απογραφείς – Σημαντική Η Παροχή Πληροφοριών.

Όπως είναι φυσικό, αρκετοί κάτοικοι της πόλης δεν είναι ενημερωμένοι για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να είναι δύσπιστοι απέναντι στους ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ. Οι απογραφείς φέρουν πάντα διακριτική κονκαρδα της Στατιστικής Αρχής και οφείλουν να επιδεικνύουν σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη την πράξη ορισμού τους, ενώ τα στοιχεία καταγράφονται σε tablet σε ασφαλή βάση δεδομένων, ώστε να εξασφαλίζεται το απόρρηττο των πληροφοριών που δίνουν οι πολίτες.

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε την ΕΛΣΤΑΤ και τους ερευνητές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, καθώς η σωστή διαδικασία απογραφής και η μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την πόλη.

Η απογραφή πληθυσμού θα ακολουθήσει της απογραφής κτιρίων και θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, με την ΕΛΣΤΑ να εισάγει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής αυτο-απογραφής, για όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ