Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κοπή Δέντρων Για Λόγους Ασφαλείας Στο Πάρκο Καλαβρύτων – Κινδύνευσαν Πολίτες

Tι αναφέρει στο ilioupolinews.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος πρασίνου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κοπή Δέντρων Για Λόγους Ασφαλείας Στο Πάρκο Καλαβρύτων – Κινδύνευσαν Πολίτες

Για λόγους φαίνεται πως κόπηκαν τα δέντρα εντός του πάρκου Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη, πριν λίγες ημέρες.

Το πρωί της Πέμπτης 21/1, αρκετοί περίοικοι ήρθαν «αντιμέτωποι» με κομμένα δέντρα εντός του πάρκου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις σε μικρή μερίδα κατοίκων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επικοινώνησαν με το ilioupolinews.gr ζητώντας παραπάνω πληροφορίες για τους λόγους κοπής των δέντρων και για αυτό τον λόγο, επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πρασίνου, ο οποίος έδωσε απαντήσεις.

Το Παραλίγο Σοβαρό Ατύχημα Που Οδήγησε Στην Απόφαση Κοπής

Σύμφωνα με τον κ. Καλούδη, πριν λίγες εβδομάδες, μια μητέρα του τηλεφώνησε, καταγγέλοντας πως ένα δέντρο δίπλα στη διαδρομή περιπάτου έπεσε ελάχιστα μέτρα από το σημείο που έπαιζαν τα παιδιά της. Μάλιστα, λίγα μέτρα πιο πίσω βρίσκονταν ζευγάρι με παιδικό καρότσι, το οποίο για ελάχιστα εκατοστά δεν τραυματίστηκε από την πτώση του δέντρου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την υπηρεσία πρασίνου να κόψει συνολικά 10 δέντρα που είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση και βρίσκονταν κοντά στην περιπατητική διαδρομή. «Ήδη υπήρχαν περιστατικά 4 πτώσεων δέντρων τους τελευταίους μήνες και αποφασίσαμε με τον Δήμαρχο να δράσουμε προληπτικά», αναφέρει ο κ. Καλούδης στο ilioupolinews.gr τονίζοντας: «Για τις εργασίες κοπής έχουμε λάβει άδεια από το δασαρχείο, και πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και θα είναι η προστασία των επισκεπτών του πάρκου».

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, η παρεμβάσεις κοπής έχουν γίνει μόνο σε δέντρα που βρίσκονται κοντά στην περιπατιτική διαδρομή, ενώ άλλα δέντρα που έχουν πάρει κλίση στο εσωτερικό του πάρκου, δεν έχουν κοπεί για λόγους σεβασμού στο περιβάλλον. Ωστόσο, αν κριθεί πως και τα εν λόγω δέντρα είναι επικίνδυνα, θα υπάρξει σχετική μέριμνα.

Τους τελευταίους 4 μήνες έχουν πέσει συνολικά 5 δέντρα στο πάρκο Καλαβρύτων, με τον αντιδήμαρχο να κάνει λόγο για πρόβλημα διάβρωσης του εδάφους λόγω των βρόχινων υδάτων που καταλήγουν στο πάρκο από τη λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα. Ωστόσο, όπως αναφέρει, ήδη έχει υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας, ώστε να φτιαχτεί αγωγός που θα διοχετεύει τα νερά προς το ρέμα και χωρίς να διαβρώνει το έδαφος του πάρκου.

Τέλος, τονίζεται πως το πάρκο είναι ξανά επισκέψιμο για τους πολίτες, και είχε μείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες κλαδέματος και απομάκρυνσης των επικίνδυνων δέντρων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ