ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Κωνσταντάτος: «Θα Μπλοκάρουμε Την Αναβάθμιση Του ΚΥΤ Ηλιούπολης Και Τη Δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου»

Αποφασιστικό βήμα για την ακύρωση της αναβάθμισης του ΚΥΤ από τον Δήμαρχο του γειτονικού Δήμου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα αποφασιστικό βήμα προς την ακύρωση της αναβάθμισης του ΚΥΤ στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αργυρούπολης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πόλης του «Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπλοκάρει σε όλα τα νομικά επίπεδα τόσο την προσπάθεια επαύξησης της τάσης του ΚΥΤ σε 400κV όσο και την δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου στον ίδιο χώρο». Με λίγα λόγια, ο γειτονικός Δήμος ετοιμάζεται να προσφυγεί στο ΣτΕ κατά του επικείμενου προεδρικού διατάγματος, στο οποίο θα προβλέπεται αναβάθμιση του ΚΥΤ και δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει ως απαράβατο όρο  την αναβάθμιση του ΚΥΤ προκειμένου να παραχωρηθούν εκτάσεις για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου μεταξύ Ηλιούπολης και Αλίμου. Σε αυτή τη θέση συναινεί ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ενώ κατηγορηματικά αρνητική είναι η στάση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης.

«Σε Έώλο Νομικό Πλαίσιο Η Χωροθέτηση Κοιμητηρίου»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζεται η ενδεχόμενη χωροθέτηση ενός νέου κοιμητηρίου είναι ασθενές, για μια σειρά από λόγους. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης παρουσιάζει τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποίησει στην επικείμενη προσφυγή του:

1. Για την δημιουργία του ΚΥΤ, το Ελληνικό Δημόσιο απαλλοτρίωσε έκταση 41.718 μ2. Μετά όμως από δικαστικούς αγώνες κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη έκταση με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν ανήκε ποτέ στον τότε φερόμενο ιδιοκτήτη στον οποίο κατεβλήθη το τίμημα (οικογένεια Ναστού) αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο. Ως εκ τούτου οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν κύρος, η έκταση παραμένει να είναι δημόσια και η ΔΕΗ – τώρα ο ΑΔΜΗΕ – δεν έχει κυριότητα στην επίμαχη έκταση και θα πρέπει να αποβληθεί.

2. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την 1672/2005 απόφασή της ακύρωσε την με αρ. 88547/2002 ΚΥΑ, με την οποία είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου ΚΥΤ 400/150 KV Αργυρούπολης.

2. Η Διοίκηση, αλλά και ο νομοθέτης, υποχρεώνεται να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

3. Η συμμόρφωση αυτή επιβάλλει ρύθμιση τουλάχιστον ίδια, αν όχι καλύτερη, από εκείνην που ίσχυε πριν την πράξη, η οποία ακυρώθηκε, επειδή εδραζόταν σε διάταξη που κρίθηκε αντισυνταγματική.

4. Η εγκατάσταση σταθμού υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ Αργυρούπολης 400MW) αποκλείεται, επειδή είναι ασύμβατη με τις χρήσεις που είχαν καθοριστεί με το Π.Δ. 31.08.1978. Όποια παρέμβαση στον Υμηττό θα πρέπει να είναι συμβατή με τους όρους του Π.Δ., αν όχι καλύτερη.

5. Το Π.Δ. με το οποίο καταργήθηκε το Π.Δ. 31.08.1978, έχει ακυρωθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κι’ έτσι αναβίωσε. Αποκλείεται, επομένως, η εγκατάσταση ΚΥΤ στον επίμαχο χώρο.

6. Η όλη έκταση απαλλοτριώθηκε υπέρ της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση δημοσίου σκοπού. Ο σκοπός αυτός ήταν να λειτουργήσει ηλεκτρικός σταθμός χαμηλής τάσης. Άλλη χρήση από αυτήν και μάλιστα νεκροταφείου αποκλείεται. Κι’ αν ακόμα προβλεφθεί με διάταξη τέτοια χρήση, αυτή θα κριθεί ότι είναι αντισυνταγματική και δεν θα κατασκευαστεί νεκροταφείο.

 

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά20 ώρες πριν

Χαραυγιακός: Επίκεινται Μαζικές Παραιτήσεις Μετά Τις Εικόνες Συνωστισμού – Δηλώσεις Φύτρου Στο ilioupolinews.gr

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του Χαραυγιακού, μετά τη δημοσίευση video που απεικονίζει εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕ...

Αθλητικά2 ημέρες πριν

Θερμή Υποδοχή Του Γ.Σ.Η Από Οπαδούς Μετά Τη Νίκη Στην Πρεμιέρα Της Γ’ Εθνικής (Video)

Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και συνθήματα επιφύλλαξαν οι οπαδοί του Γ.Σ Ηλιούπολης στην ομάδα, μετά την εκτός έδρας επικράτηση της...

Αθλητικά2 ημέρες πριν

Πρεμιέρα Με Νίκη Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης 0-1 Τον Εθνικό Πειραιά (VIDEO)

Με το δεξί ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις του Γ.Σ Ηλιούπολης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι παίκτες του Τζουμερκιώτη επικράτησαν εκτός...

Αθλητικά3 ημέρες πριν

Πρεμιέρα Στη Γ’ Εθνική Για Γ.Σ Ηλιούπολης Και Χαραυγιακό

Πρεμιέρα αύριο για την Γ’ Εθνική, στην οποία φέτος συμμετέχουν 2 ομάδες της πόλης μας. Η προετοιμασία και ενίσχυση των...

Αθλητικά4 ημέρες πριν

Μεταγραφική Βόμβα Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης- Στα Κυανέρυθρα Ο Αντώνης Πετρόπουλος

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ