Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Κίνδυνος «Κατάρρευσης» Των Δημοτικών Υπηρεσιών Από Την Απομάκρυνση 140 Συμβασιούχων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κίνδυνος «Κατάρρευσης» Των Δημοτικών Υπηρεσιών Από Την Απομάκρυνση 140 Συμβασιούχων

Εξαιρετικά δυσμενής θα είναι η κατάσταση για τον Δήμο Ηλιούπολης η λήξη της σύμβασης 140 εργαζομενων που προσελήφθησαν λόγω της πανδημίας, καθώς θα μείνουν κενές θέσεις που είναι νευραλγικής σημασίας για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Από τους 140 υπαλλήλους, οι συμβάσεις των 109 λήγουν την Τρίτη 14/9, ενώ για τους υπόλοιπους 31 λήγουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είχαν καλύψει πόστα στην καθαριότητα και στο τμήμα πρασίνου, δίνοντας μια σημαντική «ανάσα» στο μόνιμο προσωπικό, το οποίο είναι ελάχιστο και επιφορτισμένο με εργασίες που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας.

Όπως εξηγεί στο ilioupolinews.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Θεοδώρα Καραγιαννίδου, η απομάκρυνση των 140 υπαλλήλων θα καταστήσει βασικές υπηρεσίες όπως η αποκομιδή απορριμμάτων και η περιποίηση του πρασίνου σχεδόν ανέφικτες, καθώς το μόνιμο προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης. «Οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας και χωρίς αυτούς όλα θα είναι πιο δύσκολα» τονίζει η πρόεδρος του ΣΕΔΗ.

Ελπίδες Για Ανανέωση Των Συμβάσεων

Σύμφωνα με πηγές από το Δημαρχείο, η διοίκηση τόσο του Δήμου Ηλιούπολης, όσο και άλλων Δήμων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβληματα, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο εσωτερικών πως οι συμβάσεις θα ανανεωθούν έως το τέλος Νοεμβρίου, γεγονός που δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, πάγια θέση του Δήμου Ηλιούπολης είναι η παράταση των εν λόγω συμβασεων τουλάχιστον ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ο συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας έχει τεθεί καθώς -μεταξύ των συμβασιούχων- είναι και οι σχολικές καθαρίστριες. Εάν οι συμβάσεις τους δεν ανανεωθούν, ο Δήμος θα μείνει με περίπου 15 μόνιμες καθαρίστριες για υπερδιπλάσιο (!) αριθμό σχολείων.

Ωστόσο, πάγιο αίτημα του σωματείου εργαζομένων είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προκειμένου οι δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν απρόσκοπτα και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας παροχές στους Δημότες. Άλλωστε, διαχρονική θέση του Δήμου είναι η αύξηση του προσωπικού σε όλους τους τομείς, καθώς τη δεκαετία της κρίσης υπήρξαν δραματικές μειώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, δυσχαιρένοντας το έργο των υπαλλήλων και των αιρετών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ