Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιδημοκρατικές Μεθοδεύσεις Στην Επιτροπή Οικονομικών Καταγγέλει Η Παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”

Εξέλεξαν ως αντιπρόεδρο αναπληρωματικό μέλος της οικονομικής επιτροπής, προκειμένου να μην λάβει τη θέση δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιδημοκρατικές Μεθοδεύσεις Στην Επιτροπή Οικονομικών Καταγγέλει Η Παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”

Σκληρή γλώσσα κατά της δημοτικής αρχής χρησιμοποίησε σε ανακοίνωση της η παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καταγγέλλει μεθόδευση στην επιτροπή ποιότητας ζωης στη διαδικασία ανάδειξης αντιπροέδρου. Όπως συνηθίζεται, τη θέση καταλαμβάνει δημοτικός σύμβουλος της δεύτερης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγελίες, υπήρξε μεθόδευση για την ανάδειξη στη συγκεκριμένη θέση αιρετού από την τρίτη κατά σειρά παράταξη, ο οποίος μάλιστα ήταν αναπληρωματικό και όχι τακτικό μέλος της επιτροπής.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και υπάρχουν φήμες πως θα υπάρξει επαναληπτική ψηφοφορία, καθώς δεν προβλέπεται αναπληρωματικό μέλος να λαμβάνει θέση αντιπροέδρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη”:

Όταν ο νεοεκλεγής δήμαρχος ευαγγελιζόταν προεκλογικά ότι θα φέρει τη Δημοκρατία στην πόλη μας και θα διώξει την αλαζονεία και τις καθεστωτικές συμπεριφορές δεν φανταζόμασταν ότι από τις πρώτες πολιτικές του πράξεις θα ήταν η νόθευση της λαϊκής εντολής. Ως γνωστόν η αντιπροσώπευση στις επιτροπές του Δήμου απορρέει αναλογικά από τη δύναμη κάθε παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανέκαθεν στο Δήμο Ηλιούπολης αλλά και σε άλλους Δήμους ο αντιπρόεδρος των επιτροπών προερχόταν από την μείζονα αντιπολίτευση. Αν σε αυτό λάβει κανείς υπόψη ότι η παράταξη μας είναι η μεγαλύτερη σε δύναμη παράταξη, θα έκρινε λογικό ότι η θέση του αντιπροέδρου έπρεπε εθιμοτυπικά, δημοκρατικά και με βάση την λαϊκή εντολή να αποδοθεί στην παράταξη μας. Αντί αυτού η παράταξη του κ Χατζηδάκη με τις ψήφους της και μόνο εξέλεξε ως αντιπρόεδρο, εκπρόσωπο της ελάσσονος αντιπολίτευσης και μάλιστα αναπληρωματικό μέλος κάτι το οποίο είναι παράτυπο και σίγουρα δεν είναι σύννομο με τις διαδικασίες. Το καταγγέλουμε απερίφραστα και ζητάμε το σεβασμό στη εντολή του λαού της Ηλιούπολης αλλά και στην επανάληψη της διαδικασίας καθότι η εκλογή αντιπροέδρου που είναι αναπληρωματικό και όχι τακτικό μέλος της επιτροπής καθιστά καταφανή παραβίαση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ