Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Κάνοντας «Κουρελόχαρτο» Τον Κανονισμό Καθαριότητας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Κάνοντας «Κουρελόχαρτο» Τον Κανονισμό Καθαριότητας

Η δημιουργία της κυψέλης εθελοντών είναι μια πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία για τον Δήμο, η οποία έχει αποδώσει καρπούς. Για πρώτη φορά, πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην πόλη και στις ανάγκες της, έχοντας επιδείξει ήδη πάρα πολύ σημαντικό έργο προσφοράς και αλληλεγγύης στην πόλη και στους ανθρώπους της.

Ωστόσο, υπάρχει και μια κόκκινη γραμμή.

Είδαμε φωτογραφίες των εθελοντών, να μαζεύουν κλαδιά από τους δρόμους, με την συμμετοχή αντιδημάρχων και του Δημάρχου. Αξιέπαινη πρωτοβουλία, ωστόσο εντελώς λανθασμένη σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτον, διότι οι εθελοντές δεν έχουν καμία εκπαίδευση και εξειδίκευση στον τομέα της καθαριότητας και άρα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Έχουν αποδείξει πως είναι άκρως αποτελεσματικοί σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν είναι η δουλειά τους η καθαριότητα στην πόλη.

Δεύτερον, η συγκεκριμένη εργασία είναι δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου και όχι της ευαισθησίας κανενός εθελοντή. Οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη για να έχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας. Η εικόνα εθελοντών να μαζεύουν κλαδιά, «φωνάζει» την παταγώδη αποτυχία του Δήμου να διαχειριστεί σωστά τα προβλήματα της πόλης.

292139513 3225466304342379 6416225519668334382 n Κάνοντας «Κουρελόχαρτο» Τον Κανονισμό Καθαριότητας

Τρίτον και σπουδαιότερο: Δεν γίνεται να ζητάμε από τους πολίτες να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας -κουνώντας τους μάλιστα το δάχτυλο στα social media- όταν οι αιρετοί δεν δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Οι εθελοντές -με καλή πρόθεση- εναποθέτουν κλαδιά σε πράσινους κάδους σκουπιδιών, προφανώς μη γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο, και ο Δήμαρχος φωτογραφίζεται χαμογελαστός δίπλα στον κάδο με τα κλαριά. Ο κανονισμός καθαριότητας, για τη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπει αυστηρό πρόστιμο.

Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Όταν ο Δήμαρχος δίνει τέτοια εικόνα στους πολίτες, πως θα τους ζητήσει να εφαρμόσουν τον κανονισμό καθαριότητας;

*Oι φωτογραφίες προέρχονται από τη δημόσια ανάρτηση της δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Σκλαβενίτη. Τα πρόσωπα των εθελοντών καλύφθηκαν για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ