Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Κάλεσμα Του Νέου Δημάρχου Σε Πολίτες Και Εθελοντές Για Τον Καθαρισμό Της Πόλης

Σε Εφαρμογή το «Σχέδιο Έκτακτης Αντιμετώπισης Καθαριότητας» με εντολή του Στάθη Ψυρρόπουλου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Κάλεσμα Του Νέου Δημάρχου Σε Πολίτες Και Εθελοντές Για Τον Καθαρισμό Της Πόλης

Την εφαρμογή ενός έκτακτου σχεδίου με τίτλο «ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ» ανακοίνωσε ο νέος Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος, καλώντας πολίτες και εθελοντές να συνδράμουν στην προσπάθεια του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, 8 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και τους αντιδημάρχους της πόλης και έθεσε σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο, «προκειμένου να απομακρυνθούν τα κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα από τις γειτονιές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου «Ο Δήμαρχος κ. Ψυρρόπουλος κάνει έκκληση σε όλους τους αρμοδίους, δημότες και εθελοντές να συστρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, για να απομακρυνθούν τα κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα, προς αποφυγήν ατυχημάτων και τραυματισμών».

Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά με τη διάθεση οχημάτων και εξοπλισμού ή ως εθελοντές στην επιχείρηση περισυλλογής, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το γραφείο δημάρχου στα τηλέφωνα 210 99 70 077 ή 210 99 70078.

Ο κ. Ψυρρόπουλος, έχει διαμηνύσει πως το 2024 θα είναι έτος καθαριότητας, ενώ στο προεκλογικό του πρόγραμμα πρότεινε μια σειρά δράσεων για τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

5 σχόλια στο άρθρο “Ηλιούπολη: Κάλεσμα Του Νέου Δημάρχου Σε Πολίτες Και Εθελοντές Για Τον Καθαρισμό Της Πόλης
  1. Ο/Η sotos λέει:

    Κύριε Δήμαρχε αν πραγματικά θέλετε να ξεβρωμίσει η Ηλιούπολη θα στείλετε εξώδικα σε όλα τα συνεργεία της Ηλιούπολης, τα οποία έχουν μετατρέψει όλες τις οδούς σε αμαξοστάσια προς επισκευή ή κατεστραμμένων αυτοκινήτων, ώστε να τα μαζέψουν. Τα οχήματα αυτά, ειδικά στον παράδρομο της Βουλιαγμένης από την Αγίου Κωνσταντίνου έως την Πάριδος (αλλά και σε κεντρικές οδούς της Ηλιούπολης) έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και ρύπανσης. Πολλά δε από αυτά είναι σταθμευμένα επάνω στα πεζοδρόμια.
    Έχετε τη βούληση να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα ή σας βάζουμε δύσκολα?

    Για να δούμε. Καλή η αντιπολίτευση, αλλά η πραγματική ικανότητα φαίνεται όταν ερχόμαστε στην εξουσία.

  2. Ο/Η Γιωτα λέει:

    Ο Δήμος και η πόλη που κατοικούμε ανοίκει σε όλους μας . Οι εκλεγμένοι μαζί με τους δημότες θα φροντίσουν το σπιτιμας-πολη μας.
    Η κριτική είναι ότι.πιο ευκολο αλλά και ότι.πιο στείρο.
    Ας αγαπήσουμε την πόλη μας, ας συνεργαστούμε, όποιος θέλει και.μπορει , κι ας σταματήσει και αυτή η αντιπαλότητα, για να δούμε κάποια στιγμή ένα όμορφο αποτέλεσμα. Με όλη μου την αγάπη.

  3. Ο/Η ΓΚ λέει:

    Αγαπητέ Δήμαρχε,
    Καθαρίζω ανελλιπώς την Αργοναυτών μεταξύ Κορνάρου και Βλαχάβα, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα τα τελευταία 15 χρόνια (ενίοτε και μέρος των Βλαχάβα και Κορνάρου). Είμαι ο “γραφικός” της γειτονιάς.
    Επί Βαλασόπουλου, το μόνο που βλέπαμε ήταν το σταματημένο μηχάνημα βούρτσα (μικρή ή μεγάλη) στην γωνία, γιατί οι υπάλληλοι έκαναν (μόνο) διάλλειμα στο πλησίον καφενείο.
    Στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είδαμε περιστασιακά κάποιες κυρίες με σκούπες που προφανώς δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες καθαριότητας. (αυτό έγινε τους μήνες πριν τις εκλογές !!).
    Κατά την περίοδο της Λαϊκής στην Κορνάρου ή στην Φαρμακίδου, οι δρόμοι εκτός λαϊκής δεν καθαρίζονται. Ποτέ.
    Ακόμα και για τα δένδρα , ζήτησα άδεια, πριν 4 χρόνια, από τον Δήμο για να τα καθαρίσω (ήταν επικίνδυνα) με το κόστος (ανυψωτικό και εργάτες) να επιβαρύνει εμένα.
    Οι δε συμπολίτες μας πετάνε τα σκουπίδια τους και τα ογκώδη αντικείμενα δίπλα στον μπλε κάδο (γωνία Αργοναυτών και Βλαχάβα), ενώ η οδηγία του δήμου είναι να τα εναποθέτουν δίπλα στους πράσινους κάδους (αν δεν έχει αλλάξει η οδηγία).
    Οι φιλόζωοι βάζουν φαγητά (στην ίδια γωνία που να σημειώσω δεν έχει πλακόστρωτο αλλά μόνο χώμα) για να διατηρούν τις “αποικίες γατών” τους και όλο αυτό μαζί με τις ακαθαρσίες των ζώων (που οι περισσότεροι δεν μαζεύουν γιατί είναι χώμα) είναι ένα απίστευτο και επικίνδυνο μίγμα.
    Αγαπητέ Δήμαρχε,
    Επειδή ζούμε στην εποχή που “όλοι έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση”, προσπαθήστε να κάνετε την διαφορά, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις του Δήμου κάνοντας έξυπνες κινήσεις και αφήστε τους συμπολίτες στην “ησυχία” τους, αλλιώς θα έχετε την τύχη των προηγούμενων που πιθανόν να μην αξίζετε.
    με εκτίμηση,
    ΓΚ

  4. Ο/Η ΑΛΙΚΗ λέει:

    Άρα για ακόμη μια φορά το φίδι από την τρύπα θα το βγάλει ο πολίτης…καταλαβαίνω ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και οι πολίτες καθώς είναι συχνό φαινόμενο να αφήνουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς να ενημερώνουν τον δήμο για την αποκομιδή τους.’Έχουμε τεράστιο θέμα με την καθαριότητα και η λύση που προτείνουν είναι αυτό?Κάδοι σπασμένοι,υπάλληλοι της καθαριότητας πουθενά και αν εμφανιστούν είναι για 2 ώρες και μετά για καφέ,όλοι τα γνωρίζουμε αυτά ας μην δουλευόμαστε και ας γίνει ΜΙΑ ΦΟΡΆ σωστή δουλειά .

  5. Ο/Η τσίρος λέει:

    Εδώ κάποιος μας κοροϊδεύει.
    Όσο ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή, την κατηγορούσαν ότι δεν έχει σχέδιο αποκομιδής αντικειμένων. Μάλιστα η αντιπολίτευση στο θέμα αυτό ήταν σφοδρή.
    Τώρα που είναι το σχέδιο του κ. Ψυρρόπουλου? Που είναι οι λύσεις? Ρίχνει την ευθύνη στο δημότη? Έτσι ξέρω κι εγώ να κάνω το δήμαρχο.

    Δεν αρχίζουμε καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ