Facebook Pixel

Παραδημοτικα

«Τανγκό Για… Τρεις»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Τανγκό Για… Τρεις»

Η χρονιά που έρχεται είναι προεκλογική, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν δραματικά στην αντιπολίτευση, δεν θα κοπιάσει πολύ για να επανεκλεγεί. Και αυτό, όχι γιατί έχει να παρουσιάσει κάποιο εμβληματικό έργο που άλλαξε την πόλη, ούτε επειδή έχει ακλόνητα ερείσματα στην τοπική κοινωνία, αλλά γιατί η αντιπολίτευση στο σύνολο της είναι τουλάχιστον άτονη. Ακόμα και όταν όλες οι παρατάξεις κατάφεραν να συνασπιστούν και να πετύχουν σημαντικό πολιτικό πλήγμα για τη διοίκηση, ο Δήμαρχος κατάφερε να ελιχθεί περίτεχνα και να βγάλει τα «αγκάθια» από τη δημόσια ατζέντα.

Σήμερα, όμως, θα δούμε τι γίνεται στην αντίπερα όχθη της διοίκησης και συγκεκριμένα στον χώρο που φιλοδοξεί να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Λόγος φυσικά για τον κεντροδεξιό χώρο, με τους δύο επικεφαλής παρατάξεων Τάσο Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή να βρίσκονται ακόμα «στον πάγο», παρά τις έντονες πιέσεις που δέχονται από τους δημοτικούς συμβούλους και τους υποστηρικτές τους για συνεργασία και κοινή πορεία στις ερχόμενες εκλογές.

Υπάρχουν κινήσεις μεταξύ των δύο ανδρών που προσπαθούν να ζεστάνουν το κλίμα, ωστόσο o διακαής πόθος και των δύο να κάτσουν στην καρέκλα του δημάρχου σβήνει – τουλάχιστον προς το παρόν- κάθε πιθανότητα συνεννόησης και αμοιβαίων υποχωρήσεων. Πεδίο δόξης λαμπρό για τη διοίκηση, με απλά λόγια, που τρίβει τα χέρια της από την πολυδιάσπαση.

Και κάπου εδώ, έρχεται το γνωστό ηλιουπολίτικο ανέκδοτο: «Μπαίνουν σε ένα μπαρ 2 υποψήφιοι Δήμαρχοι και βγαίνουν 3».

Διερευνητική Επαφή

Το ανέκδοτο είναι γνωστό στα πολιτικά πράγματα της πόλης, ωστόσο φαίνεται πως αποκτά σάρκα και οστά. Και αυτό γιατί με αφορμή την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, σηκώθηκαν τα τηλέφωνα. Μπορεί το επίμαχο τηλεφώνημα προς αιρετό του Δήμου Ηλιούπολης να ήταν τηλεφώνημα ευχών ενόψει εορτών, ωστόσο η αποστροφή «Η πολη χρειάζεται έναν δήμαρχο σαν εσένα» ήταν δηλωτική των «βολιδοσκοπήσεων» που γίνονται από την Πειραιώς. Και το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο.

Πέραν της ατάκας που ειπώθηκε, δύο είναι οι απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες που διαθέτουμε από αυτό το τηλέφωνο: Πρώτον, πως η κυβέρνηση δεν θέλει κανέναν «ταραξία» πέριξ των «φιλέτων». Δεύτερον, πως το τηλεφώνημα δεν αφορούσε ούτε τον Γαβριήλ Αραμπατζή, ούτε τον Τάσο Ευσταθίου.

Οι Συσχετισμοί

Υπάρχει, βέβαια, και το εξής δεδομένο: Εάν Αραμπατζής και Ευσταθίου εν τέλει συμπορευτούν, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει κάποιος που θα τολμήσει να «διασπάσει» το κοινό μέτωπο μετά απο 11 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, εάν το νέο πρόσωπο βγει μπροστά νωρίς, οι δύο κεντροδεξιοί επικεφαλής των παρατάξεων θα φανούν ως «το παλιό», μιας και έχουν ήδη γράψει ήττες σε προηγούμενες εκλογές. Άλλωστε, ο νέος «παίκτης» έχει ισχυρά ερείσματα στο Μαξίμου και στο κυβερνών κόμμα.

Άρα, είναι όλα θέμα χρόνου. Όποιος προχωρήσει πιο γρήγορα, θα έχει και το προβάδισμα.

Ταγκό για 3 λοιπόν. Μένει να δούμε ποιος θα κάνει πρώτος την κίνησή του το 2022.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ