Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Tαμειακό «Κενό» 28.000 Ευρώ Στο Ταμείο Του ΠΑΟΔΗΛ – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Tαμειακό «Κενό» 28.000 Ευρώ Στο Ταμείο Του ΠΑΟΔΗΛ – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Προ δυσάρεστων εκπλήξεων βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ κ. Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος στον τακτικό έλεγχο που πραγματοποίησε τον περασμένο Απρίλιο στα οικονομικά του ΠΑΟΔΗΛ.

Συγκρίνοντας τα έσοδα του μηχανογραφικού συστήματος με τον πίνακα απολογισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ διαπίστωσε έλλειμα της τάξης των 28.000 ευρώ στα ταμεία του οργανισμού, με το «κενό» να προέρχεται από το δημοτικό κολυμβητήριο. Αμέσως μετά τη διαπίστωση του ελλείματος, διατάχθηκε ο τερματισμός όλων των εγχρήματων συναλλαγών για τις πληρωμές συνδρομών και εφαρμόστηκε αυστηρά η πληρωμή μέσω POS, ενώ ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος.

Το ζήτημα ήρθε στο φως μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος, με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη να απαντά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αφού εξακριβώθηκε πως δεν πρόκειται για ανθρώπινο ή λογιστικό λάθος, διατάχθηκε αμέσως ένορκη διοικητική εξέταση από τον ίδιο, την οποία διενεργεί ο διευθυντής οικονομικών του Δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΔΕ βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, με τις καταθέσεις να βαίνουν προς ολοκλήρωση. Ο Δήμαρχος διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο πως εφόσον προκύψουν ευθύνες, θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ελεγκτές κάνουν «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία από το 2015, με τους ελέγχους να επικεντρώνονται κυρίως στην τελευταία 3ετία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες για τα πορίσματα των ερευνών. Επισημαίνεται πως η διαδικασία της ένορκης διοικητικής εξέτασης καθώς και τα πορίσματα αυτής είναι απόρρητα.

Το ilioupolinews.gr θα παρακολουθεί την υπόθεση στενά και θα επανέλθει με νέο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ