Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Τα Δημοτικά «Παραλειπόμενα» Της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Τα Δημοτικά «Παραλειπόμενα» Της 28ης Οκτωβρίου

Ενδιαφέροντα «σημεία» έδωσε ο σημερινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ηλιούπολη. Η διαδικασία κατάθεσης στεφάνων παρήγαγε αρκετά «παραδημοτικά», με άλλους να εμφανίζονται ως κυρίαρχοι και άλλους να βρίσκονται στο πολιτικό «περιθώριο».

Αρχικά, ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης σήμερα έδειξε και επίσημα την εδραίωση της πολιτικής του κυριαρχίας στο δημοτικό σκηνικό. Και αυτό διότι καμία από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις με τη διοίκηση του Δήμου δεν κατέθεσαν αυτόνομα στεφάνι: Ούτε οι Συνεργοί, ούτε η παράταξη του Θανάση Κουρέτση αλλά ούτε το ΕΝΑΚ. Μάλιστα, ο Δήμαρχος είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος στεκόταν στο πλευρό του καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης, δίνοντας πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο ΕΝΑΚ θα σταθούμε περισσότερο: Μπορεί να μην άλλαξε τίποτα από τις συνηθισμένες τελετές εθνικών επετείων όπου η παράταξη των Γιώργου Χατζηδάκη και Δημήτρη Πανταζόπουλου (Hλιούπολοι Μαζί-ΕΝΑΚ) κατέθεταν από κοινού στεφάνι, ωστόσο σε αυτή την τελετή το ΕΝΑΚ «έλαμψε» δια της απουσίας του. Κανείς εκπρόσωπος του δεν υπήρχε στην ομάδα ανθρώπων που κατέθεσαν το στεφάνι εκ μέρους της διοικούσας συμπαράταξης, προκαλώντας ποικίλα -και κυρίως αρνητικά- σχόλια.

Οι «Ανεξάρτητοι»

Όσο για την συντριπτική πλειονότητα των ανεξάρτητων συμβούλων, φαίνεται πως είναι επίσημα «σάρκα μία» με την παράταξη του Δημάρχου. Και αυτό διότι τόσο ο Κώστας Καλούδης, όσο και ο Παναγιώτης Κόκλας με τον Φώτη Χρυσουλάκη, οι οποίοι θεωρούνται τυπικά ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, κατέθεσαν στεφάνι ως αντιπροσωπεία της παράταξης του Δημάρχου μαζί με τον κ. Παναγιώταρη. Μάλιστα, ο κ. Χρυσουλάκης, πριν περίπου 2 μήνες είχε δηλώσει από βήματος δημοτικού συμβουλίου πως δεν ανήκει στην παράταξη του δημάρχου, παρά το γεγονός πως έλαβε την αντιδημαρχία παιδείας. Όπως φαίνεται ο Δήμαρχος προσέθεσε στην παράταξη του άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο, επεκτείνοντας το πολιτικό του «κεφάλαιο».

Όπως φαίνεται, ο Γιώργος Χατζηδάκης έχει με το μέρος του τη μερίδα του λέοντος των ανεξάρτητων του δημοτικού συμβουλίου, έχοντας «χτίσει» ισχυρή παρακαταθήκη με ορίζοντα τις εκλογές. Μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν εξελίξεις ή εάν θα προχωρήσουμε σε μια προεκλογική περίοδο «στο ρελαντί», χωρίς ανατροπές και «συγκινήσεις».

Όσο για τους 4 ανεξάρτητους που δεν έχουν προσχωρήσει στη δημοτική αρχή, είτε είχαν διακριτική παρουσία είτε δεν έδωσαν το «παρών», θέλοντας να διαχωρίσουν τη θέση τους από όσους έχουν συμπορευθεί με τον Δήμαρχο.

Άρτια Διοργάνωση

Άκρως θετικά σχόλια απέσπασε η διοργάνωση της παρέλασης και της τελετής, την οποία φέτος ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Κώστας Σεφτελής. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών ήταν διαρκώς «υπ’ ατμόν», φροντίζοντας να είναι τα πάντα στην εντέλεια και έχοντας πλήρη εποπτεία. Ίσως η καλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών, χωρίς περιττές φανφάρες και αγωνιώδη προσπάθεια αυτοπροβολής που είχαμε δει από άλλους αντιδημάρχους σε προηγούμενες τελετές…

IMG 6606 Ηλιούπολη: Τα Δημοτικά «Παραλειπόμενα» Της 28ης Οκτωβρίου
O Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ