Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Στήριξη Της Αντιπολίτευσης Στον Δημήτρη Ευαγγέλου Για Το Εξώδικο Από Επιχειρηματία – Καταψήφισε Η Δημοτική Αρχή

Koινό μέτωπο και θεσμική «ασπίδα» από την αντιπολίτευση στο εξώδικο που δέχτηκε από εργολάβο του Δήμου ο Δημήτρης Ευαγγέλου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Στήριξη Της Αντιπολίτευσης Στον Δημήτρη Ευαγγέλου Για Το Εξώδικο Από Επιχειρηματία – Καταψήφισε Η Δημοτική Αρχή

Μαζική και χωρίς αστερίσκους ήταν η στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» για το εξώδικο που δέχτηκε από ιδιώτη που έχει οικονομική συναλλαγή με τον Δήμο.

Πριν από περίπου 1 μήνα, ο κ. Ευαγγέλου είχε «σηκώσει» το θέμα του δημοτικού θεάτρου άλσους, το οποίο παραχωρήθηκε με πρόταση της δημοτικής αρχής σε ιδιώτη έναντι 8.500 ευρώ + ΦΠΑ για 1 μήνα. Ο κ. Ευαγγέλου, στην παρέμβασή του, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως παραχωρεί το θέατρο «έναντι πινακίου φακής», αντιπροτείνοντας, μάλιστα μίσθωση έναντι 30.000 ευρώ. Οι διαδοχικές ανακοινώσεις του κ. Ευαγγέλου, έλαβαν δημοσιότητα και ο προμηθευτής θεώρησε πως θίγεται, αποστέλλοντας στον αιρετό της αντιπολίτευσης εξώδικο, το οποίο μάλιστα προειδοποιεί για μηνύσεις και αγωγές.

Με αφορμή το εξώδικο, η παράταξη του κ. Ευαγγέλου έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 23/5 ψήφισμα στο οποίο καλούσε τους συναδέλφους του να υπερασπιστούν το δικαίωμα του στην ελεύθερη άσκηση αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση του ιδιώτη. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην εισηγήσή του «σας καλώ να υπερασπιστείτε έναν συνάδελφό σας που εκβιάζεται επειδή άσκησε το καθήκον του. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Παρά την έκκληση του κ. Ευαγγέλου, το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό, καθώς όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, το καταψήφισαν, με το επιχείρημα πως «πρόκειται για ιδιωτική διαφορά που δεν ενδιαφέρει το συμβούλιο».

Το Κείμενο Του Ψηφίσματος Και Η Στάση Των Συμβούλων

Το κείμενο της πρότασης ψηφίσματος είχε ως εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια νομικού εκφοβισμού του επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» από ιδιωτική εταιρεία η οποία συνεργάζεται με τον Δήμο μας. Δε θα γίνει ανεκτή καμία προσπάθεια εξωθεσμικών παρεμβάσεων στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα άσκησης αντιπολίτευσης από τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ηλιούπολης. Το δημοτικό συμβούλιο δίνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού της πόλης από ιδιωτικά συμφέροντα».

Κατά του ψηφίσματος ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου και συγκεκριμένα οι Γιάννης Πούλος, Γιώργος Βενετσανόπουλος, Δημήτρης Κομνηνός, Χρήστος Καλαρρύτης, Γιάννης Γρηγορέας, Δήμητρα Κορμά, Μαριάνθη Κοντονίκα, Κυριακή Μαρή, Γιάννης Ταβουλάρης, Γεωργία Γκούβα, Βασιλική Χανδρινού, Μαρία Αρδαβάνη, Γιώργος Φύτρος, Λευτέρης Κόντης, Κάρολος Ιταλός, Παύλος Λαμπρόπουλος, Νίκος Καραβαγγέλης και Τόνια Νικολοπούλου.

Υπερ του ψηφίσματος τοποθετήθηκαν και ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με τον κ. Παπαδάτο, να κάνει λόγο για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου», ενώ ο κ. Χατζηδάκης, με τη σειρά του μίλησε για «πρωτοφανή απόφαση, που επιτρέπει σε επιχειρηματίες να εκφοβίζουν αιρετούς».

Μάλιστα, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν στην κοινή διεξαγωγή συνεντευξης τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ για την συγκεκριμένη απόφαση.

Τι Ανέφερε Ο Δήμαρχος

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι εξέφρασαν την άποψη πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας πως πρόκειται για μια «διαφορά μεταξύ ιδιωτών». Ο κ. Ψυρρόπουλος τόνισε πως κάθε πολίτης που θεωρεί πως θίγεται έχει τη δυνατότητα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Ηλιούπολη: Στήριξη Της Αντιπολίτευσης Στον Δημήτρη Ευαγγέλου Για Το Εξώδικο Από Επιχειρηματία – Καταψήφισε Η Δημοτική Αρχή
 1. Ο/Η xtremaki λέει:

  Αληθεύει ότι παραλίγο να τιναχθεί το Δ.Σ. στον αέρα λόγω φασαρίας που έκαναν δύο άτομα?
  Μήπως για τους κάθε είδους φασαριόζους να καλείτε την αστυνομία για παρακώλυση έργου δημόσιας υπηρεσίας?

  Λέω εγώ τώρα.

 2. Ο/Η Stiligen λέει:

  Πως είναι δυνατόν να αφορά σε διαφορά μεταξύ ιδιωτών? Ο κ. Ευαγγέλου προσπαθεί να προασπίσει το συμφέρον του Δήμου και κατ΄ επέκτασιν των δημοτών της Ηλιούπολης.
  Η υπόθεση βρωμάει κ. Δήμαρχε. Για την ταμπακιέρα, δηλαδή για το μίσθιο του χώρου, έχετε να πείτε τίποτα ή θα το κάνετε γαργάρα?

  Έχουμε να δούμε πολλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ