Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Μία Δράση Για Την Οδική Ασφάλεια Έφερε Αντιδράσεις Από Επαγγελματίες & Παρατάξεις

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Μία Δράση Για Την Οδική Ασφάλεια Έφερε Αντιδράσεις Από Επαγγελματίες & Παρατάξεις

Την έντονη αντίδραση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολών οδηγών έφερε η πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης για τη διοργάνωση ενημερωτικής δράσης για την οδική ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος, σε συνεργασία με 4 σχολές οδηγών της πόλης, την προσεχή Κυριακή έχουν διοργανώσει στην κεντρική πλατεία πανελλήνια δράση στην οποία οι οδηγοί μπορούν να ενημερωθούν για το πως θα τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση χιονιού, ενώ ειδικοί θα δίνουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε συνθήκες χιονιά. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτη προκάλεσε αντιδράσεις από 9 επαγγελματίες άλλων σχολών που θέτουν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τι Αναφέρει Η Ανακοίνωση Των 9 Επαγγελματιών

Οι επαγγελματίες που δεν συμμετέχουν στην εκδήλωση εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε τυχαία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διεξαγωγή δράσης επιμόρφωσης οδηγών για τη σωστή τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων από μερίδα Σχολών Οδήγησης του Δήμου Ηλιούπολης. Η δράση θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, με στόχο την καθοδήγηση στην επιλογή του κατάλληλου αντιολισθητικού μέσου και τη σωστή χρήση αυτού. Τέτοιου είδους δράσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προωθούνται με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία ο τρόπος οργάνωσης αυτής της εκδήλωσης καθώς ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε πρόσκληση, είτε θεσμικά μέσω του Δήμου είτε από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, σε όλες τις Σχολές Οδήγησης που ανήκουν στο Δήμο Ηλιούπολης. Μία τέτοια εκδήλωση θα πρέπει να βρίσκει τον κλάδο των Σχολών Οδήγησης ενωμένο με μοναδικό σκοπό να προαχθεί η οδική ασφάλεια και η ορθή οδηγική συμπεριφορά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διχάζει τον κλάδο μεταξύ μικροεπιχειρηματικών συμφερόντων ή να δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω προώθησης συγκεκριμένων επιχειρήσεων από την Πολιτεία. Για αυτόν τον λόγο, προτείνουμε τον επαναπρογραμματισμό της εκδήλωσης σε νέα ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με όλες τις Σχολές Οδήγησης που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Ηλιούπολης. Έπειτα από αυτή την ενήμερωσή σας, αναμένουμε τις δικές σας προτάσεις, ως Δήμος Ηλιούπολης»

Την συγκεκριμένη ανακοίνωση συνυπογράφουν οι εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης κκ Αγαπάκης Αλέξανδρος, Βαρβιτσιώτης Παναγιώτης, Γρηγοριάδης Σάββας, Μπόμπολας Ιωάννης, Μπότος Ανδρέας, Μπότος Νεκτάριος και Νικολέτος Λάμπρος.

Πολιτικές Αντιδράσεις

Για τον χειρισμό του θέματος πήρε θέση και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κ. Τάσος Ευσταθίου, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ενημερωθήκαμε από το site του Δήμου Ηλιούπολης πως την προσεχή Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας η 3η Πανελλήνια “Δράση Επιμόρφωσης Οδηγών” για την σωστή τοποθέτηση πιστοποιημένων αντιολισθητικών αλυσίδων και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά σε συνθήκες χιονόπτωσης. Είναι άξιο απορίας με ποια κριτήρια επέλεξε ο Δήμαρχος τις τέσσερις συγκεκριμένες σχολές οδηγών που αναφέρονται στην ανακοίνωση και άφησε εκτός της αναφερόμενης Δράσης πολλούς άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται της πόλης μας». Μάλιστα, ο κ. Ευσταθίου, σε νέα του ανακοίνωση καταγγέλει «ενορχηστρωμένες προσωπικές επιθέσεις» σε βάρος του.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του website της την επιστολή των 9 επαγγελματιών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ