Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Κυκλοφοριακές Παρεμβάσεις Στις Οδούς Σπ. Μήλιου & Χρ. Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Κυκλοφοριακές Παρεμβάσεις Στις Οδούς Σπ. Μήλιου & Χρ. Σμύρνης

Μεγάλης κλίμακας εργασίες με σκοπό την ασφαλέστερη διέλευση οχημάτων και πεζών διενεργούνται τις τελευταίες εβδομάδες στις οδούς Σπύρου Μήλιου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ιουστινιανού.

Η διασταύρωση των οδών Σπ. Μήλιου και Χρ. Σμύρνης αποτελούσαν εδώ και χρόνια ένα σημείο-καρμανιόλα, με δεκάδες ατυχήματα να έχουν σημειώθεί, ενώ πριν λίγα χρόνια ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του. Η επικινδυνότητα του σημείου είναι τεράστια, καθώς πολλές φορές οι οδηγοί παραβίαζαν το stop, προκαλώντας σφοδρά τροχαία, σε ένα σημείο που είναι πέρασμα για εκατοντάδες μαθητές, λόγω της κοντινής απόστασης του 4ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου.

Τι Παρεμβάσεις Θα Γίνουν Στα Σημεία

Με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου, η Χρ. Σμύρνης θα μετατραπεί ατύπως σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30χλμ/ώρα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος των «σταγόνων», που έχει εφαρμοστεί και στην Αγίου Κωνσταντίνου. Με τη μέθοδο αυτή ο δρόμος θα μικρύνει, αναγκάζοντας τους οδηγούς να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες, ενώ αυτόματα θα δημιουργηθούν και συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης, βάζοντας έτσι τέλος στο παράνομο διπλοπαρκάρισμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα πεζοδρόμια θα διαπλατηνθούν, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στους πεζούς.

Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Σεφτελή, και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ