
Δυναμικό παρών έδωσαν εκατοντάδες πολίτες το απόγευμα της Τρίτης, 16 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Πάρκου Χαλικάκι, υψώνοντας «τείχος» απέναντι στα σχέδια ενοικίασης του χώρου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Σε ένα κλίμα έντονου παλμού και με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι αργά το βράδυ, περίπου 400 με 450 κάτοικοι, τόσο από τη συνοικία της Αγίας Μαρίνας όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης, συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τον δημόσιο χώρο της πόλης τους.
Η εκδήλωση ξεχώρισε για τον αμεσοδημοκρατικό της χαρακτήρα, καθώς το βήμα δόθηκε κυρίως σε απλούς πολίτες, και δευτερευόντως σε πολιτικά πρόσωπα, οι οποίοι εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε μίσθωση της περιοχής έναντι 18.000 ευρώ.
Κοινό μέτωπο Και Διαδήλωση
Ομόθυμη ήταν η πεποίθηση των ομιλητών ότι το «Χαλικάκι» αποτελεί αναφαίρετη περιουσία του Δήμου. Η αποστροφή «Ο Δήμος δεν νοείται να πληρώνει ενοίκιο για τον δικό του χώρο» κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των κατοίκων, δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην νομικού συμβούλου του Δήμου, κ. Νίκου Καραβέλου. Ο έμπειρος νομικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η ενδεχόμενη αποδοχή της συγκεκριμένης σύμβασης θα ανοίξει την «κερκόπορτα» για να εγερθούν στο μέλλον αντίστοιχες αξιώσεις μισθωμάτων από την ΕΤΑΔ και για άλλα οικόπεδα που ανήκουν στη δημοτική περιουσία.
Είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των παρευρισκομένων δεν αποχώρησε, παραμένοντας στις κερκίδες του αμφιθεάτρου μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης, λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ.
Η μαζική αυτή συγκέντρωση στέλνει πλέον ένα σαφές μήνυμα στη δημοτική αρχή, καθιστώντας σαφές ότι οι κάτοικοι παρακολουθούν στενά το ζήτημα και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους ελεύθερους χώρους της περιοχής τους.
Τέλος, αποφασίστηκε πορεία προς το Δημαρχείο την επόμενη Πέμπτη 25 Ιουνίου, με εκκίνηση από το πάρκο Χαλικάκι.
Δείτε φωτογραφίες:

























Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.




