Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Αντιδράσεις Από Τις Παρατάξεις Για Τα Προβλήματα Στο Άνοιγμα Των Σχολείων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Αντιδράσεις Από Τις Παρατάξεις Για Τα Προβλήματα Στο Άνοιγμα Των Σχολείων

Την αντίδραση δύο δημοτικών παρατάξεων της πόλης προκάλεσαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στα σχολεία της πόλης και τα οποία προκάλεσαν την αναβολή έναρξης των μαθημάτων από τις 8:15 στις 10:00.

Παρά την αρχική ανακοίνωση της Τρίτης 7/2 εκ μέρους του Δήμου πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη μετά από διήμερη ανάπαυλα λόγω κακοκαιρίας, αργά το βράδυ μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης σημειώθηκαν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν νέο παγετό σε αρκετές σχολικές μονάδες. Το πρωί της Τετάρτης, οι διευθυντές αρκετών σχολείων ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για την επικινδυνότητα πρόσβασης λόγω του παγετού, και ο Δήμαρχος, με τη σειρά του, με έκτακτη ανακοίνωση, αποφάσισε το άνοιγμα ορισμένων σχολείων στις 10:00 αντί στις 8:15. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε γονείς, οι οποίοι είχαν ήδη αφήσει τα παιδιά τους έξω από τα σχολεία, ενώ σημειώθηκαν και αρκετές αντιδράσεις.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις «Πρώτα Η Ηλιούπολη» και «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» με ανακοινώσεις τους.

Πρώτα Η Ηλιούπολη: «Ελλιπής Η Πληροφόρηση Του Δήμου Στους Πολίτες»

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «ελλιπή πληροφόρηση του Δήμου προς τους πολίτες», και για «αποφάσεις της τελευταίας στιγμής» από τη μεριά του Δήμου.

«Η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής στο Facebook του Δημάρχου, δείχνει για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή την Παιδεία στην πόλη μας και την απόσταση που διατηρεί από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματά της», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη: «Ασυνεννοησίες διοικούντων, παιδεύουσι τέκνα…»

Σε πιο αιχμηρούς τόνους κινήθηκε η ανακοίνωση της νεοσύστατης παράταξης του Δημήτρη Ευαγγέλου, η οποια κάνει λόγο για «προχειρότητα σε ζητήματα που αφορούν τα σχολεία».

«Η λειτουργία των Σχολείων είναι μια από τις πιο ευαίσθητες αρμοδιότητες του Δήμου και γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης «Φωτεινή Πόλη», η οποία συμπληρώνει: «Ούτε sms εστάλησαν, ούτε τα social media του Δήμου χρησιμοποιήθηκαν[…] Πρέπει το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ να υπάρξει ένας πιο μεθοδικός και συνολικός τρόπος ενημέρωσης μαθητών, γονέων και καθηγητών/δασκάλων για έκτακτες περιπτώσεις».

Πηγή φωτογραφίας: Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ