Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ερωτήματα Για Το Ζήτημα Του «ΑΒ Βασιλόπουλος» Από Τον Τάσο Ευσταθίου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ερωτήματα Για Το Ζήτημα Του «ΑΒ Βασιλόπουλος» Από Τον Τάσο Ευσταθίου

Ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του supermarket ΑΒ Bασιλόπουλος στην λεωφόρο Παπανδρέου.

Αφορμή για τα ερωτήματα στάθηκε μια συζήτηση που έγινε πριν λίγες ημέρες στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και αφορούσε τη γνωμοδότηση για την ανανέωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του γνωστού supermarket στην τοποθεσία «Νησάκι». Σύμφωνα με τη νομοθεσία όλα τα supermarkets πρέπει να έχουν μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) η οποία θα αποτυπώνει την συνολική επιβάρυνση της επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή που στεγάζεται. Το συγκεκριμένο κατάστημα, τη δεδομένη χρονική περίοδο πρέπει να ανανεώσει την Μ.Π.Ε, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε καθώς ο Δήμος της Ηλιούπολης δεν έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος, με την περιφέρεια να ζητά μια σειρά από διευκρινήσεις για να πάρει την οριστική απόφαση. Επίσης, ένα σημαντικό ζήτημα που οδήγησε στην αναβολή της συζήτησης, ήταν ο αριθμός των τετραγωνικών των εγκαταστάσεων του supermarket, κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Ο κ. Ευσταθίου, απευθυνόμενος προς τη διοίκηση έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  • Έχει πράγματι λάβει γνώση ο Δήμος Ηλιούπολης;
  • Εάν ναι γιατί δεν έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας;
  • Αληθεύει ότι έχει κληθεί και άλλες φορές να πάρει θέση ο δήμος μας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση;
  • Πώς άφησε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας ένα θέμα, που αφορά αποκλειστικά την πόλη μας, να το συζητά η Περιφέρεια και εμείς να μην γνωρίζουμε τίποτα;

Tέλος, ο κ. Ευσταθίου ζητά να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρξει ενημέρωση του σώματος. Τρεις ώρες μετά την παρέμβαση του Τάσου Ευσταθίου, ο Γαβριήλ Αραμπατζής εξέδωσε και αυτός ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τη σημαντικότητα του θέματος που ανέδειξε ο κ. Ευσταθίου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ