Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ποιοι Και Πώς Επιχειρούν Να Φιμώσουν Τα Μέσα Ενημέρωσης Στην Ηλιούπολη

Τις τελευταίες ημέρες τα sites και οι λογαριασμοί των δημοκρατικών μέσων ενημέρωσης στα social media στην Ηλιούπολη έχουν δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Ποιοι Και Πώς Επιχειρούν Να Φιμώσουν Τα Μέσα Ενημέρωσης Στην Ηλιούπολη

Τις τελευταίες ημέρες τα sites και οι λογαριασμοί των δημοκρατικών μέσων ενημέρωσης στα social media στην Ηλιούπολη έχουν δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις. Η μαζικότητα δεν είναι τυχαία. Ως γνώστες του φαινομένου, λόγω επαγγελματικής εμπειρίας, αναλύουμε γιατί πιστεύουμε πως οι επιθέσεις είναι οργανωμένες, μέσα από παράθεση τεχνικών λεπτομερειών και γεγονότων.

Το 1ο Περιστατικό

Η αρχή έγινε με την αναφορά του blog του κύριου Άγγελου Κάνδηλα, γνωστού και ως “Ενεργού Πολίτη Ηλιούπολης” αλλά και με άλλα site της πόλης μας.  Σύμφωνα με τον κύριο Κάνδηλα “την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 επιστρέφοντας από εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πόλη μας από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. διαπιστώσαμε ότι δεν είναι δυνατή η ανάρτηση των θεμάτων του blog Ενεργός Πολίτης Ηλιούπολης. στο facebook είτε σε προφίλ είτε σε ομάδες από οποιοδήποτε προφίλ”.

Πώς συνέβη αυτό; 

Είναι μια διαδικασία που αφορά το πρωτόκολλο ασφαλείας της πλατφόρμας Blogger, στην οποία φιλοξενείται το blog του κύριου Κάνδηλα. Όταν ένα blog δέχεται μαζικές κακόβουλες αναφορές ως προς το περιεχόμενο του, η Google στην οποία ανήκει η πλατφόρμα, απενεργοποιεί τη δυνατότητα διαμοιρασμού περιεχομένου του “καταγγελόμενου” blog σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι να διαπιστωθεί εάν έχει παραβιάσει όρους χρήσης ή όχι. Η εμπειρία μας λέει πως το blog του κύριοι Κάνδηλα έπεσε θύμα μαζικών και οργανωμένων ψεύτικων και κακόβουλων αναφορών που είχαν σκοπό να τερματίσουν την λειτουργία του blog του. Φυσικά όταν διαπιστώθηκε η ποιότητα του περιεχομένου του blog, όλα επανήλθαν στην φυσιολογική τους κατάσταση, όπως άλλωστε ανακοίνωσε και ο ίδιος ο κύριος Κάνδηλας σε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του.

Το 2ο Περιστατικό

Την Κυριακή 27/1, ο λογαριασμός του ilioupolinews.gr στο Facebook δέχθηκε πάνω από 15 ανώνυμες αναφορές σε δημοσιεύσεις που ήταν καθαρά ειδησεογραφικές και αφορούσαν στην τοπική ειδησεογραφία. Όπως ήταν φυσικό δεν έγινε απολύτως τίποτα, καθώς οι δημοσιεύσεις μας δεν παραβίαζαν κανένα από τους όρους χρήσης του Facebook.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση της κυρίας Καλλιόπης Μπενά, ιδιοκτήτριας του ilioupoligiaolous.gr, η οποία το πρωί της ίδιας ημέρας ανάρτησε σε γνωστό Group της πόλης πως αντιμετωπίζει πρόβλημα μπλοκαρισμάτων σε λογαριασμούς και group που διαθέτει το site της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αιχμές Για Ενέργειες Της Δημοτικής Αρχής

Τόσο ο κύριος  κύριος Κώστας Σεφτελής όσο και ο κύριος Τάσος Ευσταθίου, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφησαν υπόνοιες πως πίσω από την επίθεση στο blog του κύριου Κάνδηλα κρύβεται η δημοτική αρχή. Ωστόσο αυτό το σενάριο είναι “τραβηγμένο”. Άλλωστε, στην πολύ ψύχραιμη ανάρτησή του, ο κύριος Κάνδηλας δεν ανέφερε τίποτα σχετικό. Επίσης, οι επιθέσεις τόσο στο ilioupolinews.gr όσο και στο ilioupoligiaolous που καλύπτουν ειδησεογραφία της δημοτικής αρχής, μαρτυρούν πως η επίθεση δεν είναι σε καμία περίπτωση οργανωμένη από τη δημοτική αρχή. Στις 16 αναφορές που λάβαμε στον λογαριασμό του ilioupolinews στο Facebook, οι 12 ήταν για ειδησεογραφία που αφορούσε την δημοτική αρχή, τις εκδηλώσεις της, τις δηλώσεις των στελεχών και τις δράσεις της. Είναι λοιπόν αδύνατον όσοι μας κάνουν αναφορές να πυροβολούν τα δικά τους πόδια.

Ποιοι Κρύβονται Πίσω Από Τις Επιθέσεις

Λόγω επαγγελματικής πείρας με τα social και τα digital media, τα δεδομένα δείχνουν προς άλλη πλευρά και σίγουρα όχι προς τη δημοτική αρχή. Τα sites της Πόλης,  τον τελευταίο καιρό έχουμε δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις  από συγκεκριμένους ανώνυμους συκοφάντες, οι οποίοι χαρακτήρισαν όλα τα sites της Πόλης “γλοιώδη” και “εγκάθετα” σε πρόσφατη ανάρτησή τους. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ποιος κρύβεται πίσω από τις οργανωμένες κακόβουλες επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ποιοι Και Πώς Επιχειρούν Να Φιμώσουν Τα Μέσα Ενημέρωσης Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η ΆΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ λέει:

    Ντροπή τους όλοι πληρωμένοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ