Facebook Pixel

Το Σχολιο ΤηΣ ΗμεραΣ

Επικίνδυνος Διχασμός Στην Πόλη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επικίνδυνος Διχασμός Στην Πόλη

Του Γ. Καραμαγκάλη,

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η πόλη βιώνει έναν άνευ προηγουμένου διχασμό.

Και λέω πρώτη φορά, γιατί ο διχασμός αυτός δεν είναι μια καθιερωμένη πολιτική κόντρα. Αντίθετα, έχει τις ρίζες του βαθιά στην τοπική κοινωνία. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στον Προφήτη Ηλία δεν τιμούν κανέναν και δείχνουν μια πόλη βαθιά μπερδεμένη ως προς τα βασικά «υπαρξιακά» της ζητήματα. Είναι θλιβερό, το βράδυ της Κυριακής, χιλιάδες Ηλιουπολίτες να βλέπουν την πόλη τους να γίνεται για ακόμα μια φορά θλιβερό “πρώτο θέμα” στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Ο διχασμός που είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις είναι υπαρξιακός και κρατά την πόλη παγιδευμένη από το να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

Φυσικά, οι ευθύνες είναι κυρίως πολιτικές.

Εν έτει 2020, οι σύγχρονες πόλεις που μας περιτριγυρίζουν έχουν ήδη δημιουργήσει το αναπτυξιακό τους αφήγημα και βαδίζουν με σταθερά βήματα προς την επόμενη ημέρα. Η πόλη μας είναι η μόνη που έχει μπει σε έναν ατέρμονο κύκλο εσωστρέφειας, αδυνατώντας να λύσει θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την νομιμότητα. Όταν μια δημοτική αρχή αδυνατεί να δώσει αποφασιστικές λύσεις στα βασικά προβλήματα, και αφήνει ένα αυθαίρετο να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ μελών της τοπικής κοινωνίας, τότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν μπορεί να ανταποκριθεί στα «μεγάλα» και αν μπορεί να επνεύσει τους δημότες να πάνε μαζί την πόλη στην επόμενη ημέρα.

Η διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να δώσουν ομόφωνο, οριστικό και αποφασιστικό τέλος στον διχασμό και την εσωστρέφεια και να αποδείξουν πως είναι αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Ηλιουπολιτών που τους ψήφισαν.

Όταν οι όμοροι Δήμοι τρέχουν με 1000, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε όπισθεν. Ούτε κοινωνικά, ούτε πολιτικά.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Επικίνδυνος Διχασμός Στην Πόλη
  1. Ο/Η PANOS TOTSIKAS λέει:

    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ “ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ”

    Στην έκτακτη συνάντηση της “Επιτροπής Πολιτών” την περασμένη Τετάρτη 6.5, μετά 2 μήνες αναγκαστικού εγκλεισμού και περιορισμού,
    συζητήσαμε για την αναγκαιότητα μιας συνέλευσης προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο την :

    ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ , στις 19,30 μμ στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού αναψυκτηρίου (Άλσος Δ.Κιντή)

    Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία, προκειμένου να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

  2. Ο/Η Κώστας Γ. Σεφτελής λέει:

    ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.

    Δεν θέλω να γίνω προφήτης δυσάρεστων καταστάσεων που μπορεί να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα στο χώρο της αυθαιρεσίας και της παρανομίας, αλλά έχω την αίσθηση πως ότι έγινε χθες δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που απεύχομαι πραγματικά να ζήσουμε στο μέλλον.

    Ο Δήμος Ηλιούπολης με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου – εκτός του κ. Καλαρρύτη που είχε μέχρι πρότινος και την ευθύνη της προστασίας του Υμηττού (!!!) – κινήθηκε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και ενημέρωσε είτε εγγράφως είτε με προσωπική παράσταση των εκπροσώπων του, όλους τους αρμόδιους φορείς.

    Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολλαπλές γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις που τις πρόσθετες κατασκευές τις κρίνουν αυθαίρετες, παράνομες και άμεσα κατεδαφιστέες, ενώ παράλληλα έχουν καταλογισθεί υπέρογκα πρόστιμα στον αυθαιρετούντα και παρανομούντα ιερέα π. Στυλιανό Καρπαθίου.

    Μέχρι όμως να τελεσιδικήσουν, θα πρέπει κατά κύριο λόγο το Δασαρχείο Πεντέλης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, να πάρουν μέτρα ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή δραστηριότητα στο χώρο.

    Επίσης η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να στηρίξει εμπράκτως την απόφασή της.

    Σε μια συντεταγμένη πολιτεία, οι πολίτες πρέπει να σεβόμαστε και να υπακούμε στους νόμους του κράτους, ενώ παράλληλα οι θεσμοί θα πρέπει να αποπνέουν εμπιστοσύνη και να υπερασπίζονται το κύρος τους και τις αποφάσεις τους.

    Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλάβουν τις ευθύνες τους υπερασπιζόμενοι το θεσμικό τους ρόλο, πριν να είναι πολύ αργά…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ