Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Επανεκκίνηση Εργασιών Στον Βρεφονηπιακό Της Λεωφόρου Ειρήνης Το Φθινόπωρο

Ένα σημαντικό έργο για την προσχολική αγωγή στην Ηλιούπολη «ξεκολλάει», μετά από 2 χρόνια αδράνειας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επανεκκίνηση Εργασιών Στον Βρεφονηπιακό Της Λεωφόρου Ειρήνης Το Φθινόπωρο

Περνώντας κανείς από το κέντρο της Ηλιούπολης, παρατηρεί ένα μεγάλο, μισοτελειωμένο κτίριο στη συμβολή της λεωφόρου Ειρήνης και της οδού Αριστογείτονος. Πρόκειται για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό που θα δώσει σημαντική ανάσα στις δομές προσχολικής αγωγής στην Ηλιούπολη, αυξάνοντας τον αριθμό των φιλοξενούμενων παιδιών.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο κτίριο έχουν σταματήσει από τον Μάιο του 2019. Έκτοτε ελάχιστη είναι η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς το έργο μπλέχτηκε σε έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο. Ωστόσο όπως φαίνεται οι εργασίες θα ξεκινήσουν εκ νέου το προσεχές φθινόπωρο, μετά από μακρές διαδικασίες.

Που «Κόλλησε» Το Έργο

Βασικός λόγος για τον οποίο οι εργασίες σταμάτησαν ήταν μία ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, η οποία είχε εκπονηθεί το 2016. Με μεταγενέστερο νόμο οι προδιαγραφες άλλαξαν και έτσι έπρεπε να γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις τόσο στη μελέτη όσο και στις εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η τεχνική υπηρεσία κατόπιν μαραθώνιων διαβουλεύσεων και συσκέψεων με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής κατάφερε να βρει λύση και η νέα, τροποποιημένη μελέτη θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο.

Αύξηση Των Θέσεων Για Τη Φιλοξενία Βρεφών

Μία ακόμα παράμετρος που «καθυστέρησε» την διαδικασία ήταν αλλαγές «χρήσης», καθώς τόσο η προηγούμενη όσο και η νέα δημοτική αρχή θέλησαν να αυξήσουν την αναλογία των βρεφών έναντι των νηπίων, έχοντας στα χέρια τους στοιχεία που αποδείκνυαν την εν λόγω ανάγκη. Και αυτή η αλλαγή φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας να αναμένεται να δώσουν «πράσινο φως» εντός των επόμενων μηνών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης το έργο θα επανεκκινήσει σύντομα και ήδη η τεχνική υπηρεσία «τρέχει» τις διαδικασίες για τις τελευταίες άδειες και εγκρίσεις που σχετίζονται με την πυρόσβεση και το φυσικό αέριο.

*Στη φωτογραφία απεικονίζεται η μακέτα του βρεφονηπιακού σταθμού, όπως είχε παρουσιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ