Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στις 7 Σεπτεμβρίου Η Έναρξη Της Σχολικής Χρονιάς – Τι Πρέπει Να Ξέρουν Οι Γονείς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Στις 7 Σεπτεμβρίου Η Έναρξη Της Σχολικής Χρονιάς – Τι Πρέπει Να Ξέρουν Οι Γονείς

Για τις 7 Σεπτεμβρίου προορίζεται τελικά η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε η υπουργός παιδείας, πριν από λίγη ώρα.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγη ώρα μαζί με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο «η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει με αυξημένα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας, σύμφωνα με τις επιταγές της επιτροπής ειδικών», ενώ τόνισε πως «θα υπάρξει συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης για νέες αποφάσεις». Ωστόσο, τονίσθηκε πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα, η ημερομηνία αυτή ενδέχεται να πάρει μικρή παράταση, με την τελική απόφαση να προορίζεται για την 1η Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται πως όλα τα παρακάτω μέτρα, αφορούν -εκτός από τις σχολικές μονάδες- και όλα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης.

Μάσκες Σε Όλες Τις Βαθμίδες Eκπαίδευσης

Η χρήση της μάσκας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, είναι απαραίτητη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως τόνισε η υπουργός η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις επιταγές και της ελληνικής παιδιατρικής εταιρείας. Η χρήση θα γίνεται τόσο από τους εκπαιδευτικούς  όσο και από τους μαθητές, ωστόσο θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής για μαθητές προνηπίου, νηπίου και μαθητών έως την 3η Δημοτικού. Επίσης, όπως εξαγγέλθηκε οι Δήμοι θα είναι επιφορτισμένοι με την παροχή υγειονομικού υλικού σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ανακοινώθηκε, τέλος η δωρεάν χορήγηση ατομικού παγουριού σε όλους τους μαθητές δημοτικών σχολείων ανά την χώρα, μετά από χορηγία του ιδρύματος Λασκαρίδη.

Όσο για τη λειτουργία της τάξης, θα λειτουργούν με πλήρη σύνθεση (δηλαδή με το σύνολο των μαθητών), αλλά με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Δειγματολειπτικοί Έλεγχοι Από Τον ΕΟΔΥ Σε Σχολεία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δειγματολειπτικούς ελέγχους σε σχολεία σε όλη την επικράτεια, ενώ οι έλεγχοι θα επικεντρώνονται κυρίως σε σχολεία που ενδεχομένως θα εμφανιστούν κρούσματα σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Περιορισμοί Σε Εορταστικές Εκδηλώσεις Και Εκδρομές

Ανά τμήμα θα πραγματοποιούνται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και εκδρομές, μέχρι νεοτέρας. Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, μπαίνει προσωρινό τέλος στις μαζικές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία, με τις δράσεις να γίνονται ανα τμήμα, ενώ οι εθνικές γιορτές θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα και όχι ανά σχολική μονάδα, προκειμένου να προληφθεί η διασπορά του ιού. Άγνωστο παραμένει εάν θα ακυρωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως είχε συμβεί και με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Τι Θα Γίνει Με Τις Απουσίες

Μόνο με ιατρική βεβαίωση θα δικαιολογούνται απουσίες μαθητών που ενδεχομένως να νοσήσουν από COVID-19, ενώ εάν κάποιος μαθητής βρίσκεται σε ομάδα αυξημένου κινδύνου θα πρέπει να προσκομίσει δια των κηδεμόνων του ειδική ιατρική γνωμάτευση στο σχολείο από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό σχετικής ειδικότητας. Εάν κάποιος εκπαιδευτικός νοσήσει, θα χρειαστεί και αυτός να προσκομίσει τα παραπάνω δικαιολογητικά, ενώ θα παραδίδει μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όσο για τους γονείς με παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες, έχουν προβλεφθεί νέες άδειες ειδικού σκοπού.

Κανονικά Η Λειτουργία Του Ολοήμερου Σχολείου

Η υπουργός τόνισε πως ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν και στην κανονική εκπαίδευσης και ανακοίνωσε την επέκταση και ενίσχυση του θεσμού. Όπως ανέφερε πιο συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως «προτρέπω τους γονείς να γράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, καθώς είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθούν και να αποφύγουν επαφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως για παράδειγμα οι παππούδες και οι γιαγιάδες».

Τι Θα Γίνεται Σε Περίπτωση Κρούσματος

Σε περίπτωση κρούσματος θα κλείνει μόνο το τμήμα στο οποίο εντοπίσθηκε το κρούσμα και όχι ολόκληρο το σχολείο, ενώ θα ακολουθείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του νοσούντος. Όσο για την εκπαιδευτική διαδικασία, σε περίπτωση κλεισίματος τμήματος ή σχολικής μονάδας, τα μαθήματα θα συνεχίζονται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Ήδη το υπουργείο έχει ετοιμάσει νέα πλατφόρμα που αναμένεται να βοηθήσει μαθητές και καθηγητές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ