Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έμπρακτη Στήριξη Σε Οικογένεια Ουκρανών Προσφύγων Από Τον Ι.Ν Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης

Ένα κίνημα αλληλεγγύης δημιουργήθηκε με το άκουσμα της άφιξης των προσφύγων στην Ηλιούπολη από την Ουκρανία.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Έμπρακτη Στήριξη Σε Οικογένεια Ουκρανών Προσφύγων Από Τον Ι.Ν Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης

Την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε μια οικογένεια προσφύγων από την Ουκρανία έδειξε ο Ι.Ν Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/03) η οικογένεια έφτασε στην Αθήνα από την εμπόλεμη Ουκρανία, προκειμένου να φιλοξενηθούν στην πόλη μας, χωρίς να κινδυνεύουν άλλο από τις εχθροπραξίες που συμβαίνουν στην χώρα τους. Πρόκειται για μία οικογένεια με 4 ανήλικα παιδία και 3 ενήλικες.

Συνδράμοντας την ενορία, μια οικογένεια συμπολιτών μας προσέφερε κατάλυμα στους πρόσφυγες, ενώ η εκκλησιαστική κοινότητα θα φροντίσει από την πλευρά της να τους παρέχει όλα τα αγαθά που χρειάζονται για όλο το διάστημα παραμονής τους στην πόλη μας.

Η Βοήθεια Της Εκκλησίας & Των Δημοτικών Παρατάξεων

Η εκκλησία της Αγ. Μαρίνας διέθεσε από το φιλόπτωχο ταμείο τρόφιμα, είδη υγιεινής & καθαρισμού για την οικογένεια των προσφύγων, εξασφαλίζοντας τους παράλληλα όλα τα απαραίτητα για όλο τον χρόνο παραμονής τους στην πόλη μας, ενώ δόθηκαν και χρήματα που θα καλύπτουν την παροχή ύδατος και την φιλοξενία τους για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Στην προσπάθεια ήταν αρωγός και ο Δήμος, με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κοινωνικής αλληλεγγύης Γιάννη Πούλο να παραδίδουν σημαντική ποσότητα τροφίμων στην οικογένεια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την φιλοξενία και τον ερχομό των προσφύγων στην πόλη μας. Ο ίδιος συγκέντρωσε υλικά αγαθά, ενώ και ο παιδικός σταθμός Νησάκι προσφέρθηκε να αναλάβει την φοίτηση του παιδιού της οικογένειας δωρεάν.

Αγκαλιά Από Την Τοπική Κοινωνία

Κατά την αναμονή της άφιξης των προσφύγων στην Ηλιούπολη, πολλοί συμπολίτες μας προσέφεραν από το υστέρημα τους μεγάλες ποσότητες ειδών όπως κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα, ενώ για ένδυση και υπόδηση των προσφύγων δόθηκαν τα αναγκαία από το φιλανθρωπικό κατάστημα που διατηρεί η εκκλησιαστική ενορία της πόλης μας.

Της όλης προσπάθειας προΐσταται ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος για άλλη μια φορά αποδεικνύει το μεγάλο κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και στην πόλη ευρύτερα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ