Αιτημα Για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Από Λαϊκή Συσπείρωση Και Κώστα Σεφτελή

Αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσαν η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής.

Αφορμή για το αίτημα ήταν η πρόσφατη ανακοίνωσή της Λαϊκής συσπείρωσης για 1300 συνδημότες μας στους οποίους ο δήμος έχει μπλοκάρει το ΑΦΜ και προχώρα σε κατασχέσεις για μικρο-οφειλές. Πιο συγκεκριμένα, η λαϊκή συσπείρωση ζητά από τη δημοτική αρχή άμεση πολιτική απόφαση για διαγραφή των οφειλών των μικρό-οφειλετών, 198 από τους οποίους βρίσκονται ήδη σε καθεστώς κατάσχεσης.

Αναλυτικα η ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης: 

Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις λογαριασμών στα νοικοκυριά της πόλης που δεν έχουν, ούτε μπορούν να πληρώσουν!!!

Με βάση τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου ένα χρόνο τώρα είναι σε εξέλιξη όχι μόνο το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ σε κατοίκους της πόλης μας για οφειλές στον Δήμο Ηλιούπολης άλλα και οι κατασχέσεις απευθείας των τραπεζικών λογαριασμών.

Η εντολή κατάσχεσης του Δήμου άφορα ήδη σε 198 συνδημότες. Για το 2018 αντλήθηκε το ποσό των 65χιλιαδων ευρώ για τα ταμεία του Δήμου από τους λογαριασμούς 24 δημοτών και 8 εταιρειών. Με βάση τα στοιχεία στους λογαριασμούς άλλων 166 συνδημοτών μας, ο δήμος δεν βρήκε τίποτα να τους… αρπάξει!!! Η εικόνα και οι αριθμοί είναι βαθειά αποκαλυπτικά.

Τα φτωχά νοικοκυριά είναι αυτά που είναι στο κυνήγι του Δήμου, με ευθύνη πρώτα της Κυβέρνησης αλλά  και της Δημοτικής Αρχής που κινείται σταθερά στην γραμμή της φοροεπιδρομής και “τοιςκείνων ρήμασι πειθόμενοι”.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ και την Δημοτική Αρχή την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το σοβαρό  ζήτημα στην πόλη.

Με πολιτική απόφαση και ευθύνη του Δ.Σ να σταματήσει το κυνήγι των κατασχέσεων στα νοικοκυριά που δεν μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν.

Με τις αποφάσεις του το Δημοτικού Συμβουλίου, να μπει ασπίδα και για τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ταμειακής Υπηρεσίας, που θα θελήσουν να αντιδράσουν σε μια αυτεπάγγελτη διαδικασία φοροεπιδρομής, που τους έχει επιβληθεί σε σειρά από τις κυβερνήσεις και τους μνημονικούς Νόμους!!!

Αιτημα Και Από Τον Κώστα Σεφτελή

Αίτημα για τι διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβούλου κατέθεσε και ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής.

«Κύριε Πρόεδρε,
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης στις 4/2/2019 εξέδωσε Ανακοίνωση – Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Ηλιούπολης,
«έχει μπλοκάρει τον Α.Φ.Μ. σε 1.300 συνδημότες μας και οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στο Δήμο. Οφειλές που αφορούν σε τέλη, φόρους, ΤΑΠ, κλήσεις της τροχαίας που εισπράττονται από τους Δήμους. 
Πέρσι τέτοιο καιρό ο αντίστοιχος αριθμός των συνδημοτών μας ήταν 1.045, με τους 415 από αυτούς να έχει μπλοκαριστεί η φορολογική τους ενημερότητα για 300 – 500 ευρώ. 
Σήμερα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής έχουμε ένα άλμα του 30%».   
 
Κύριε Πρόεδρε,
επειδή:
1. η καταγγελία των συναδέλφων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης είναι σοβαρότατη και αναφέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, σε 1.300 συνδημότες μας,
2. η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει επίσημα μέχρι σήμερα περί της ορθότητας ή μη των αναφερομένων,
3. εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα ανατρέπουν τις ρητές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Χατζηδάκη που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/2/2018, διαβεβαίωναν το σώμα και τους Ηλιουπολίτες πως ο Δήμος θα κινηθεί μόνο στις 65 εταιρίες που του οφείλουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ και
3. επειδή ήδη έχει δημιουργηθεί αναστάτωση σε πολλούς συμπολίτες μας,
                                                                          ΖΗΤΑΩ
την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου το ταχύτερο δυνατόν σύμφωνα με το Άρθρο 4, παραγρ. δ) του  Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, συνυπόγραφοντας το ήδη διατυπωμένο σχετικό αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης και οποιασδήποτε άλλης Δημοτικής Παράταξης ή συναδέλφου ακολουθήσει, προκειμένου να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σερέτη και του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ