Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αιτημα Για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Από Λαϊκή Συσπείρωση Και Κώστα Σεφτελή

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Αιτημα Για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Από Λαϊκή Συσπείρωση Και Κώστα Σεφτελή

Αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσαν η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής.

Αφορμή για το αίτημα ήταν η πρόσφατη ανακοίνωσή της Λαϊκής συσπείρωσης για 1300 συνδημότες μας στους οποίους ο δήμος έχει μπλοκάρει το ΑΦΜ και προχώρα σε κατασχέσεις για μικρο-οφειλές. Πιο συγκεκριμένα, η λαϊκή συσπείρωση ζητά από τη δημοτική αρχή άμεση πολιτική απόφαση για διαγραφή των οφειλών των μικρό-οφειλετών, 198 από τους οποίους βρίσκονται ήδη σε καθεστώς κατάσχεσης.

Αναλυτικα η ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης: 

Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις λογαριασμών στα νοικοκυριά της πόλης που δεν έχουν, ούτε μπορούν να πληρώσουν!!!

Με βάση τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου ένα χρόνο τώρα είναι σε εξέλιξη όχι μόνο το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ σε κατοίκους της πόλης μας για οφειλές στον Δήμο Ηλιούπολης άλλα και οι κατασχέσεις απευθείας των τραπεζικών λογαριασμών.

Η εντολή κατάσχεσης του Δήμου άφορα ήδη σε 198 συνδημότες. Για το 2018 αντλήθηκε το ποσό των 65χιλιαδων ευρώ για τα ταμεία του Δήμου από τους λογαριασμούς 24 δημοτών και 8 εταιρειών. Με βάση τα στοιχεία στους λογαριασμούς άλλων 166 συνδημοτών μας, ο δήμος δεν βρήκε τίποτα να τους… αρπάξει!!! Η εικόνα και οι αριθμοί είναι βαθειά αποκαλυπτικά.

Τα φτωχά νοικοκυριά είναι αυτά που είναι στο κυνήγι του Δήμου, με ευθύνη πρώτα της Κυβέρνησης αλλά  και της Δημοτικής Αρχής που κινείται σταθερά στην γραμμή της φοροεπιδρομής και “τοιςκείνων ρήμασι πειθόμενοι”.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ και την Δημοτική Αρχή την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το σοβαρό  ζήτημα στην πόλη.

Με πολιτική απόφαση και ευθύνη του Δ.Σ να σταματήσει το κυνήγι των κατασχέσεων στα νοικοκυριά που δεν μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν.

Με τις αποφάσεις του το Δημοτικού Συμβουλίου, να μπει ασπίδα και για τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ταμειακής Υπηρεσίας, που θα θελήσουν να αντιδράσουν σε μια αυτεπάγγελτη διαδικασία φοροεπιδρομής, που τους έχει επιβληθεί σε σειρά από τις κυβερνήσεις και τους μνημονικούς Νόμους!!!

Αιτημα Και Από Τον Κώστα Σεφτελή

Αίτημα για τι διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβούλου κατέθεσε και ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής.

«Κύριε Πρόεδρε,
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης στις 4/2/2019 εξέδωσε Ανακοίνωση – Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Ηλιούπολης,
“έχει μπλοκάρει τον Α.Φ.Μ. σε 1.300 συνδημότες μας και οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στο Δήμο. Οφειλές που αφορούν σε τέλη, φόρους, ΤΑΠ, κλήσεις της τροχαίας που εισπράττονται από τους Δήμους. 
Πέρσι τέτοιο καιρό ο αντίστοιχος αριθμός των συνδημοτών μας ήταν 1.045, με τους 415 από αυτούς να έχει μπλοκαριστεί η φορολογική τους ενημερότητα για 300 – 500 ευρώ. 
Σήμερα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής έχουμε ένα άλμα του 30%”.   
 
Κύριε Πρόεδρε,
επειδή:
1. η καταγγελία των συναδέλφων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης είναι σοβαρότατη και αναφέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, σε 1.300 συνδημότες μας,
2. η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει επίσημα μέχρι σήμερα περί της ορθότητας ή μη των αναφερομένων,
3. εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα ανατρέπουν τις ρητές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Χατζηδάκη που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/2/2018, διαβεβαίωναν το σώμα και τους Ηλιουπολίτες πως ο Δήμος θα κινηθεί μόνο στις 65 εταιρίες που του οφείλουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ και
3. επειδή ήδη έχει δημιουργηθεί αναστάτωση σε πολλούς συμπολίτες μας,
                                                                          ΖΗΤΑΩ
την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου το ταχύτερο δυνατόν σύμφωνα με το Άρθρο 4, παραγρ. δ) του  Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, συνυπόγραφοντας το ήδη διατυπωμένο σχετικό αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης και οποιασδήποτε άλλης Δημοτικής Παράταξης ή συναδέλφου ακολουθήσει, προκειμένου να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σερέτη και του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου.»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

6 σχόλια στο άρθρο “Αιτημα Για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Από Λαϊκή Συσπείρωση Και Κώστα Σεφτελή
  1. Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ λέει:

    Κάποιοι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Τον κύριο τον απασχόλησε περισσότερο το γεγονός του ποιος θα πάρει τα εύσημα για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το ότι η ενέργεια αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Εν τω μεταξύ από που έβγαλε ο αναγνώστης το συμπέρασμα ότι ο κ. Σεφτελής πήγε να παραγκωνίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση, δεν το κατάλαβα.

  2. Ο/Η ΤΣΑΜΑΣΦΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ λέει:

    Αγαπητοί κύριοι. Πολυ καλή η έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό,να σας βάλω όμως ένα δύσκολο ζήτημα???ΘΑ ΤΟΛΜΉΣΕΙ ΚΆΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΌΓΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΌΣΑΤΕ ΠΌΤΕ ΤΗΝ 65/2015 ΑΠΌ 26/02/2015 ΑΠΌΦΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΉ ΑΠΟΜΆΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Τ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΜΑΣ????ΕΚΕΊ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΆΣΙΟ ΤΩΝ ΟΧΗΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ,ΠΕΘΆΝΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΑΠΌ ΚΑΡΚΊΝΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΉΘΗΚΑΝ ΆΛΛΟΙ ΤΌΣΟΙ…ΙΔΡΏΝΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΑΥΤΆΚΙ?????

  3. Ο/Η Ilioupolinews.gr λέει:

    Κύριε Σιμόπουλε,

    Καταρχάς ευχαριστώ για το σχόλιο σας.

    Οπως βλέπετε, παρά τις ειρωνείες, τον υποτιμητικό λόγο και τον ενικό, συνεχίζω να σας απαντώ στον πληθυντικό για λόγους σεβασμού, καθώς έχετε την ηλικία του πατέρα μου. Ωστόσο ο σεβασμός κερδίζεται.

    Με έχετε πολλές φορές κατηγορήσει ότι δεν “παίζω” τη λαϊκή συσπείρωση στο site μου ή ότι ασκώ πλημμελώς τα δημοσιογραφικά μου καθήκοντα. Πάμε να δούμε τα γεγονότα:

    1. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη της πόλης που έχει back to back κείμενα στο site μου. Σε περίπτωση που αγνοείτε την ορολογία, ο όρος σημαίνει 2 και 3 συνεχόμενες δημοσιεύσεις που αφορούν την παράταξη. Σας ενημερώνω λοιπόν υπεύθυνα πως καμία άλλη δημοτική παράταξη δεν έχει λάβει τέτοια ευνοϊκή δημοσιογραφική αντιμετώπιση σε αυτό το site.

    2.Eάν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε ολόκληρη την είδηση στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται σαφέστατα πως η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν εκείνη που εξέφρασε τις πάγιες θέσεις για το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

    3. Ήμασταν οι πρώτοι που δημοσιεύσαμε την είδηση για το αίτημα της λαϊκής συσπείρωσης για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

    4. Κανένα -μα κανένα- άλλο ενημερωτικό site της πόλης δεν έγραψε τα διθυραμβικά σχόλια που έγραψα εγώ για την στάση της κυρίας Τσατσούλη στο ζήτημα της δημόσιας περιουσίας. Μάλλον και αυτό το αγνοείτε, όπως φαίνεται.

    5. Θα ήταν δημοσιογραφικό ατόπημα να δημοσιεύσω δύο θέματα για το ίδιο ακριβώς αίτημα, δηλαδή την διεξαγωγή ενός έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να πιστεύω πως έχω -λόγω επαγγελματικής πείρας- καλύτερο δημοσιογραφικό αισθητήριο από το δικό σας, ώστε να μπορώ να συγκροτήσω ένα θέμα κοινής θεματολογίας, διαχωρίζοντας ωστόσο την πολιτική ατζέντα εντός του κειμένου. Το πως θα γραφτεί μια είδηση, είναι θέμα καθαρά δημοσιογραφικό και δεν επιτρέπω σε καμία παράταξη να παρέμβει σε αυτό.

    6.Όσο και αν αυτό δεν αρέσει, η είδηση στο ilioupolinews δεν δημοσιεύεται όπως την λαμβάνουμε. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε ένα απλό copy-paste ενός δελτίου τύπου. Έφτιαξα αυτό το site για να διαβάζει ο κόσμος δημοσιογραφία και όχι αναπαραγωγή δελτίων τύπου.

    Κύριε Σιμόπουλε, όλο το δημοτικό συμβούλιο με ξέρει. Ξέρουν ποιος είμαι. Και ακόμα και οι γηραιότεροι μου μιλάνε με σεβασμό, και μάλιστα αρκετοί από αυτούς στον πληθυντικό. Ξέρουν το ήθος μου, αλλά κυρίως ξέρουν οτι έχω έρθει για να φέρω κάτι νέο στην ενημέρωση, έχοντας βάλει χρήματα από την τσέπη μου και μην έχοντας κερδίσει ούτε ένα cent από την υπόθεση αυτή. Είναι εξαιρετικά άδικη και ανερμάτιστη η κριτική που μου ασκείτε δημόσια, με τόσο υποτιμητικό ύφος για την δουλειά μου και την προσπάθεια μου και με σαφείς υπόνοιες ότι συνδέομαι με συγκεκριμένα συμφέροντα. Πραγματικά, τέτοιους είδους προσωπικές επιθέσεις δεν μου έχουν κάνει ούτε οι ακροδεξιοί στην Ηλιούπολη.

    Λυπάμαι πολύ. Ωστόσο θα συνεχίσω να σας απαντώ στον πληθυντικό και να δημοσιεύω όλα σας τα σχόλια, παρά το γεγονός ότι δεν πράττετε το ίδιο.

    1. Ο/Η Γιώργος Σιμόπουλος λέει:

      Κατ αρχήν θα μιλήσω και στους δύο για να μπορώ να χρησιμοποιήσω …πληθυντικό.
      Είναι προφανές ότι δεν καταλάβατε (να τος ο πληθυντικός) τι ακριβώς σχολιάζω και θιχτήκατε και οι δυό.
      Αυτό που κάνει “μπαμ” στη σημερινή εποχή είναι ο ΤΙΤΛΟΣ!!! Από την πρώτη ματιά που θα ρίξει ο αναγνώστης στην όποια είδηση, ο τίτλος εντυπώνεται άμεσα και σταθερά στη μνήμη του. Έτσι λοιπόν αυτό που μένει είναι πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον Κώστα Σεφτελή έκαναν από κοινοί την αίτηση για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
      Ξεχωριστά τώρα.
      Κώστα σε έβαλα στη θέση του τερματοφύλακα για να πω ότι δεν παίζεις στην ίδια ομάδα με τον σκόρερ. Εξ άλλου για να μπει γκολ χρειάζονται τουλάχιστον δύο παίχτες.
      Να σου ξαναπώ μπράβο για την θέση που πήρες και τα αντανακλαστικά σου. Όμως (δυστυχώς υπάρχουν και τα όμως) όσο καιρό έπαιζες βασικός, στην ομάδα του Βαλασόπουλου, δεν θυμάμαι να στήριξες πρόταση, αίτημα, ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, όχι μόνο για τις κατασχέσεις, τους εργαζόμενους, τους δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς, την κατάργηση του αντίτιμου πληρωμής για τη χρήση των δημοτικών χώρων τους φορείς, ακόμα και για την Δημόσια Περιουσία!!!
      Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
      Κύριε ilioupolisnews μάλλον δεν κατάλαβες τι είναι αυτό που με έκανε να σου στείλω σχόλιο αλλά αυτό στο εξήγησα πιο πάνω.
      Για τον ενικό και τον πληθυντικό άποψή μου είναι να μιλάω στον ενικό σε όλους όσους απευθύνομαι εκτός αν απευθύνομαι σε δύο ή πολλούς ανθρώπους. Στο «σχολείο» που πήγα μου μάθανε να σέβομαι αυτούς που έχουν δώσει αγώνες για τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου και έχουν πίσω τους μια ιστορία. Οι γαλλικές υποκριτικές ευγένειες των Λουδοβίκων και της αυλής τους, θεωρώ ότι με προσβάλουν σαν άνθρωπο, κατ αρχήν γιατί το 99% είναι ψεύτικες και μόνο για τους τύπους. Τώρα εσύ αν θες να κολακεύεσαι με τους πληθυντικούς είναι δικό σου δικαίωμα και μπορείς να τους ακολουθείς.
      Κάτι που δεν κατάλαβα είναι γιατί θεωρείς ότι σε ειρωνεύομαι ή ότι σε υποτιμώ?????
      Προφανώς έχεις μπερδευτεί με την προσωπική θέση που έχω για την δημοσιογραφία και τον τρόπο που χρησιμοποιείται από το μεγάλο ποσοστό των «περαστικών» δημοσιογράφων, προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να αλλοιώσουν την είδηση.
      Ζούμε στην εποχή όπου η πληροφορία που παρέχεται στους ανθρώπους, είναι τόση πολύ που το μόνο που μένει είναι οι τίτλοι και ίσως μια δύο σειρές του κειμένου. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται αυτό το σάπιο σύστημα για να μπορεί να επιβιώνει. Παρέχει τεράστιες ποσότητες άχρηστης και φανταχτερής πληροφορίας, στερώντας όμως τον κόσμο από την γνώση. Έτσι λοιπόν όπως είπα και πιο πάνω αυτό που άφησε να δει ο αναγνώστης είναι: “Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον Κώστα Σεφτελή”. Αν δηλαδή σου ερχότανε κι άλλες πληροφορίες, ειδήσεις, κείμενα από κάθε έναν ξεχωριστά από τους δημοτικούς συμβούλους που διαχώρησαν τι θέση τους από την παράταξη του δημάρχου, θα τους έβαζες στον τίτλο γιατί δεν μπορείς να βάλεις την ίδια είδηση ξεχωριστά. Προσωπικά πιστεύω ότι βάζεις την θέση, το αίτημα, την πρόταση κλπ κάποιου και στο τέλος του κειμένου προσθέτεις όσες χιλιάδες συμφωνούν με αυτή. Δεν έχουμε δύο αιτήματα!!! Έχουμε συμφωνία με το αίτημα!!! Αυτό δεν μπαίνει στον τίτλο μπαίνει, όπως λες στην απάντησή σου, το τέλος του αιτήματος.
      Ο Γιώργος Σιμόπουλος είναι ΜΕ την Λαϊκή Συσπείρωση, ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές και σχολιάζει αυτός. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να του λες πόσα ποστ έχεις κάνει γι αυτή, ούτε να του λες πως δεν επιτρέπεις σε καμία παράταξη να παρέμβει σε αυτό. Αυτό αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δεν ευθύνομαι εγώ.
      Ευχαριστώ πάντως για την δημοσίευση του σχολίου μου κι ας είμαι ίσως ο μόνος Ηλιουπολίτης που δεν σε γνωρίζει προσωπικά.
      Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μόλις πριν λίγο είδα τις απαντήσεις σας.

  4. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ λέει:

    Αγαπητέ Γιώργο δεν φιλοδοξώ να χριστώ “σκόρερ” όπως λες.
    Η πρωτοβουλία είναι της Λαϊκής Συσπείρωσης και αυτό δεν αλλάζει.
    Τώρα ποιος βάζει το γκολ και ποιος προσπαθεί να μην το φάει είναι διαπιστώσεις που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ και δεν θέλω να κατανοήσω.
    Νομίζω πως στόχος είναι να γίνει το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούμε επίσημα για ότι συμβαίνει και κυρίως να ενημερωθούν οι πολίτες και για να γίνει αυτό χρειάζονται 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα.
    Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου να κερδίσουμε με 12 τερματοφύλακες και 2 γκολτζήδες.
    Η νίκη μετράει!

    Με εκτίμηση
    Κώστας Σεφτελής

  5. Ο/Η Γιώργος Σιμόπουλος λέει:

    Τώρα τι να πω!!! Πραγματικά με εντυπωσιάζεις. Δύο σε ένα ή όπως λέει ο λαός “Με ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια”.
    Δηλαδή ρε φίλε πως τα καταφέρνεις και τα ταιριάζεις έτσι.
    Για παράδειγμα εσύ θεωρείς ότι όταν σουτάρει ο ποδοσφαιριστής και η μπάλα πάει γκολ, συμμέτοχος στην επίτευξη του γκολ είναι και ο τερματοφύλακας επειδή προσπάθησε να μην φάει γκολ και τον ονομάζεις …σκόρερ???
    Δε λέω καλή η κίνηση του Σεφτελή και μπράβο του, αλλά να να τον θεωρείς σκόρερ επειδή συμφώνησε!!! Ε! αυτό πραγματικά με ξεπερνάει.
    Μπράβο συνέχισε έτσι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ