Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Για Τη Δημόσια Περιουσία Στην Ηλιούπολη

Δεκτό έγινε το αίτημα της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης για διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση για τη δημόσια περιουσία του δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Για Τη Δημόσια Περιουσία Στην Ηλιούπολη

Δεκτό έγινε το αίτημα της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης για διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση για τη δημόσια περιουσία του δήμου.

To αίτημα της λαϊκής συσπείρωσης είχε διατυπωθεί δημόσια από τις 10/1/2019 ενώ μαζί με φορείς της πόλης πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση-διαμαρτυρία στην ΕΤΑΔ, προκειμένου να αποτραπεί το “ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σημειώνεται πως στο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28/1/2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ για να λύσουν όλες τις απορίες των αιρετών αλλά και των πολιτών σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Για την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης Τασία Τσατσούλη εξέδωσε μια εκτενή ανακοίνωση:

«Ο Δήμαρχος της Πόλης προσδιόρισε, όπως ενημερωθήκαμε  από το έγγραφο που έστειλε στην ΕΤΑΔ, την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσαμε εδώ και καιρό, με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στην δημόσια γη.

 Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε επίσης ζητήσει από την δημοτική Αρχή να προσκαλέσει την ηγεσία της ΕΤΑΔ στο δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να πάρει, μπροστά στο λαό της πόλης, θέση στο παλλαϊκό αίτημα εκχώρησης της στο δήμο, για να στεγάσει κατά προτεραιότητα και αποκλειστικότητα τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες σε σειρά σε δομές και υποδομές που παρ’ όλο το απόθεμα γης στην πόλη  συνεχίζουν να είναι σε υστέρηση.

   Το ότι η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από την μεριά της ΕΤΑΔ και θα εκπροσωπηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Πρόεδρο κ. Πολύζο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και την νομική σύμβουλο της, είναι θεωρούμε κατ’ αρχήν θετικό στοιχείο.

   Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 28 Γενάρχη 6:30 μμ, που προσδιορίστηκε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, χωρίς την αναγκαία κατά την γνώμη μας προ-συνεννόηση με τις παρατάξεις, γίνεται αποδεκτή από την μεριά μας, γιατί αυτό που προέχει είναι να προλάβουμε τις αρνητικές εξελίξεις που τρέχουν.

   Η παρουσία της ηγεσίας της ΕΤΑΔ, αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι φορείς με τις απανωτές κινητοποιήσεις τους, είναι σημαντική αφού θα μάθει, Δημοτικό Συμβούλιο και λαός, τους απαράδεκτους σχεδιασμούς τους από πρώτο χέρι αλλά και γιατί θα μεταφέρει η ηγεσία της, σε Κυβέρνηση και δανειστές, την αποφασιστικότητα του λαού της πόλης, ότι δεν αποδέχεται το ξεπούλημα της Δημόσιας γης στην πόλη μας, ούτε την πολιτιστική κληρονομιά  της χώρας.

   Με βάση λοιπόν τις σημαντικές εξελίξεις που έχουν καταγραφεί σε αυτό το σημαντικό ζήτημα για την Πόλη, η συνεδρίαση, οι θέσεις και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Γενάρη θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές. Θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της δημόσιας γης στην πόλη μας, μπορούν και πρέπει να αντιστρέψουν την πορεία ξεπουλήματος της, που έχει δρομολογήσει η πολιτική της Κυβέρνησης με τις μνημονικές πολιτικές, με τον ρόλο υπεργολάβου του Υπερταμείου που έχει  αποδώσει στην ΕΤΑΔ.

 Γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό, το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει, ανοιχτά και με την μαζική παρουσία του λαού και των φορέων της πόλης. Η παρέμβαση και η παρουσία τους μπροστά και ειδικά σε αυτή την συγκυρία, είναι παραπάνω από αναγκαία και κρίσιμη  από ποτέ.

   Γι αυτό και ζητάμε ως Λαϊκή Συσπείρωση η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο να λάβει χώρα στο Θέατρο του Δήμου και η  δημοτική Αρχή να πάρει όλα τα αναγκαία και ενδεδειγμένα μέτρα ενημέρωσης του λαού και όλων των μαζικών φορέων της πόλης ώστε να παραβρεθούν μαζικά.

   Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε ο λαός της πόλης να παραβρεθεί μαζικά και να διατρανώσει αποφασιστικά την βούληση του, ότι δεν θα επιτρέψει το κράτος και η Κυβέρνηση να ξεπουλάνε σήμερα την δημόσια γη που έσωσε από τους καταπατητές. Ότι η δημόσια γη πρέπει να στεγάσει τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.»

Τέλος η λαική επιτροπή Ηλιούπολης καλεί όλους τους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ