Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έξι Υπεραιωνόβιες Ελιές Βρήκαν «Σπίτι» Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Έξι Υπεραιωνόβιες Ελιές Βρήκαν «Σπίτι» Στην Ηλιούπολη

Την «φιλοξενία» έξι νέων, υπεραιωνόβιων ελιών ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, σε μία όμορφη πρωτοβουλία αναβάθμισης της αστικής χλωρίδας, σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανταποκρίθηκε στην περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και που έχει σκοπό την διάσωση και αξιοποίηση των αιωνόβιων ελαιόδεντρων, που συναντά το δίκτυο σιδηροδρόμων στη νέα χάραξή του και εκριζώνονται για την κατασκευή του.

Έτσι, η Ηλιούπολη, εδώ και 10 ημέρες φιλοξενεί έξι νέα ελαιόδεντρα, που αριθμούν τουλάχιστον 1 αιώνα ζωής, που έχουν ελεγχθεί και διαθέτουν την κατάλληλη φυτουγειονομική πιστοποίηση, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο διάφορα σημεία στην πόλη μας.

Που Τοποθετήθηκαν Τα Ελαιόδεντρα

Η υπηρεσία πρασίνου αποφάσισε την τοποθέτηση των ελαιόδεντρων στα εξής σημεία:

  • Στον χώρο πρασίνου και περιπάτου κάτω από το 3ο Γυμνάσιο/2ο Λύκειο, τρία δένδρα ηλικίας 150-200 ετών.
  • Στο πρανές κάτω από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης της κεντρικής πλατείας επί της Μαρίνου Αντύπα, δύο δένδρα ηλικίας 500 ετών
  • Στο παρτέρι, στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Κυπρίων Ηρώων, διαγώνια απέναντι από τον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, ακόμη ένα ελαιόδενδρο ηλικίας 500 ετών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ