Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Μια Εξέλιξη Στην Επένδυση Του Ελληνικού Με Φόντο Την Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μια Εξέλιξη Στην Επένδυση Του Ελληνικού Με Φόντο Την Ηλιούπολη

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη που σημειώθηκε στη Βουλή πριν λίγες ημέρες πέρασε «στα ψιλά» της τοπικής επικαιρότητας.

Πρόκειται για την ψήφιση της παραχώρησης των κοινωφελών χώρων της έκτασης του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού στους γύω στους Δήμους, ώστε να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη κοινωφελών εγκαταστάσεων, κτηρίων και υποδομών. Και θα ερωτηθεί κάποιος: Γατί αφορά την Ηλιούπολη αυτή η εξέλιξη;

Η απάντηση είναι απλή: Διαδημοτικό Κοιμητήριο.

Το άρθρο 61 του νομοσχεδίου με τίτλο “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ.λπ.” αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κοινωφελείς χώροι, χαρακτηρισμένοι από την πολεοδομική νομοθεσία, εντός της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, οι οποίοι περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου μετά την κύρωση της διανομής της ως άνω έκτασης με το άρθρο πρώτο του ν. 4787/2021 (Α’ 44), μπορούν να παραχωρηθούν κατά κυριότητα, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών, στους Δήμους Ελληνικού-Aργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, με σκοπό την ανέγερση επ’ αυτών κτιρίων κοινωφελούς χαρακτήρα, ο οποίος προσδιορίζεται στην απόφαση παραχώρησης».

Για όσους ξέρουν να διαβάζουν «ανάμεσα» από τις νομοθετικές γραμμές, με αυτή την εξέλιξη ο γειτονικός Άλιμος αποκτά επιτέλους τον πολυπόθητο χώρο για ανέγερση του πολυπόθητου κοιμητήριου, το οποίο δεν διαθέτει. Το «σενάριο» ενισχύει και η αποστροφή του δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος με ανακοίνωση του αναφέρει πως «Ο Δήμος έχει συγκεκριμένες προτάσεις και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των κοινωφελών αυτών χώρων, στη βάση των αναγκών της πόλης μας».

Αν δεν είναι ύψιστη ανάγκη το κοιμητήριο που ταλαιπωρεί δεκαετίες τον Άλιμο, τότε τι είναι;

Η εξειδίκευση του άρθρου 61 τις επόμενες εβδομάδες θα λύσει τα χέρια πολλών και στην Ηλιούπολη. Γιατί εφόσον η έκταση που παραχωρήθηκε στον Άλιμο προορίζεται για κοινωφελή σκοπό, τότε πρόκειται για πεδίο δόξης λαμπρό για τη δημιουργία κοιμητηρίου στον φίλο και γειτονικό δήμο και την πλήρη εγκατάλειψη των σχεδίων για τη χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου στην έκταση του ΚΥΤ Ηλιούπολης.

Εαν λοιπόν τα σχέδια «γκρεμιστούν» λόγω των εξελίξεων, ο δρόμος είναι ένας: Απομάκρυνση του παράνομου -σύμφωνα με το ΣτΕ- ΚΥΤ και πλήρης αναδάσωση της περιοχής, όπως είναι η κοινή γραμμή όλου του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Βέβαια, ενδεχομένως η εξέλιξη αυτή να μην είναι και τόσο ευνοϊκή για την πόλη μας. Γιατί μπορεί οι «ανάγκες» του γειτονικού Αλίμου να μην προβλέπουν κοιμητήριο, παρά την τεράστια ευκαιρία που δίνεται πλέον και με την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Εκεί θα κριθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε ενδεχόμενη σκοπιμότητα η πόλη μας να μετατραπεί στην πίσω αυλή της επένδυσης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μια Εξέλιξη Στην Επένδυση Του Ελληνικού Με Φόντο Την Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Τοτσικας Πάνος λέει:

    Είναι προφανές ότι πρόκειται για για θετική εξέλιξη, που προέκυψε ύστερα από την ευρεία απόρριψη των απαράδεκτων αρχικών σχεδίων του Δήμου Αλίμου τα οποία είχε υιοθετήσει και η προηγούμενη δημοτική αρχή Ηλιούπολης. Η εναλλακτική λύση για Νεκροταφείο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού είχε προωθηθεί εδώ και καιρό από κινηματικές συλλογικότητες της περιοχής και τελικά την είχαν υιοθετήσει αρκετές δημοτικές παρατάξεις. Συμπέρασμα : αποφάσεις που θεωρούνται τετελεσμένες, ανατρέπονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ