Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Εξελίξεις Στην Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» – Έρχονται Εκλογές Με Ανοικτές Διαδικασίες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εξελίξεις Στην Παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» – Έρχονται Εκλογές Με Ανοικτές Διαδικασίες

Εξελίξεις θα υπάρξουν σύντομα στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη, καθώς η χθεσινή ολομέλεια που διεξήχθη διαδικτυακά, έβγαλε πολλές ειδήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» και τέως Δήμαρχος, Βασίλης Βαλασόπουλος, έκανε πράξη τη δέσμευση του για «απόλυτα ανοικτές διαδικασίες διαδοχής», καθώς εισηγήθηκε την συμμετοχή στις εκλογές της παράταξης όλων ανεξαιρέτως των Ηλιουπολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμα διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα στην αυτοδιοίκηση, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως «η διαδικασία εκπορεύεται από τον πυρήνα των αξιών της παράταξης που είναι η ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες και η συμμετοχικότητα, πέρα από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις».

Πέρα από την ουσία της εισήγησης αυτής, οι ανοικτές διαδικασίες περνούν και ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, καθώς στο παρελθόν ο τέως Δήμαρχος είχε κατηγορηθεί για «κλειστές διαδικασίες διαδοχής», από πρώην στελέχη της παράταξης έχουν αποχωρήσει. Όπως σχολιάζουν στελέχη της παράταξης του αυτό το μήνυμα είναι απάντηση σε όσους διέδιδαν ανυπόστατες φήμες περί «αυταρχικότητας» του τέως δημάρχου.

Eφόσον η εισήγηση του κ. Βαλασόπουλου γίνει δεκτή, η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» θα είναι η μοναδική παράταξη στην ιστορία της πόλης που θα έχει αναδείξει νέο επικεφαλής με εντελώς ανοικτές διαδικασίες.

Πότε Θα Γίνουν Οι Ενδοπαραταξιακές Εκλογές

Πρωτεύουσας σημασίας, πριν της εκλογές, θεωρείται η διεύρυνση της παράταξης. Έτσι, προς το τέλος Μαϊου, και αφού έχει καταλαγιάσει η πανδημια, θα υπάρξουν διαδικασίες εγγραφής νέων μελών στην παράταξη, με το «βάρος» να δίνεται στην προσέλκυση νέων από την πόλη.

Όσο για τις εκλογές, αυτές φαίνεται πως δρομολογούνται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2021, με δυνατότητα συμμετοχής να εχουν όλοι οι δημότες της πόλης, ανεξάρτητα αν είναι μέλη της παράταξης, με μόνη εξαίρεση πολίτες που ήταν υποψήφιοι ή είναι μέλη σε σε άλλες δημοτικές παρατάξεις της πόλης.

Όλα τα παραπάνω θα αποφασιστούν σε νέα συνεδρίαση της ολομέλειας, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ