Facebook Pixel

ΕκλογεΣ 2019

Τα Βιογραφικά Των Υποψηφίων Του Β’ Γύρου Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων Δημάρχων Ηλιούπολης που πέρασαν στον Β΄γύρο των εκλογών.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Τα Βιογραφικά Των Υποψηφίων Του Β’ Γύρου Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Λίγες ημέρες απομένουν για τον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ηλιούπολη και οι δύο υποψήφιοι βάζουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ στις προεκλογικές καμπάνιες τους.

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει τα βιογραφικά και τα πεπραγμένα των 2 υποψηφίων Δημάρχων Ηλιούπολης που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ηγεσία του Δήμου στις επαναληπτικές εκλογές στις 2 Ιουνίου.

Βασίλης Βαλασόπουλος

valasopoulos1 Τα Βιογραφικά Των Υποψηφίων Του Β' Γύρου Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Ο νυν Δήμαρχος Ηλιούπολης, βρίσκεται στο “τιμόνι” του Δήμου εδώ και 9 χρόνια. Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1959, όπου και μεγάλωσε και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Ρίζου και έχει δύο ενήλικα παιδιά, ένα εκ των οποίων σταδιοδρομεί σε μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού.

Σπούδασε οικονομικά και πολιτική επιστήμη στο πανεπιστήμιο του Ροστοβ.

Ο Βασίλης Βαλασόπουλος έχει εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Έχει διατελέσει διευθυντής σε μεγάλη εταιρεία ρούχων, ενώ έχει πλούσια πολιτική και αυτοδιοικητική δράση. Έχει υπάρξει διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ έχει περάσει από νευραλγικές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επιτυχημένη πορεία. Έχει διατελέσει περιφερειάρχης Μακεδονίας και Κρήτης, ενώ έχει διαχειριστεί πολλά από τα κοινοτικά προγράμματα στις εν λόγω περιοχές, συμβάλλοντας στη δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής.

Έχει επίσης εργαστεί ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το 2010 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Ηλιούπολης, θέση που διατήρησε και στις εκλογές του 2014, οπότε και επανεξελέγη. Ανάμεσα στα σημαντικά έργα που έχει κάνει στην πόλη, είναι η ανάπλαση της πλειονότητας των 33 πλατειών, το κεντρικό αντιπλημμυρικό έργο ύψους 7,4 εκ. ευρώ, ενώ, όπως δηλώνει ο ίδιος, στα μεγάλα έργα της δημοτικής αρχής πιστώνονται οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση της λεωφόρου Κατεχάκη, καθώς και η ανάπλαση του πάρκου “Χαλικάκι” και η μεταμόρφωση του σε πρότυπο βιοκλιματικό πάρκο.

Τέλος, επί της θητείας του, κατάφερε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, να εκμηδενίσει έλλειμα ύψους 14 εκ. ευρώ που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς επίσης η επίτευξη πλεονάσματος και το πάγωμα των δημοτικών τελών για 5 χρόνια.

 

Γιώργος Χατζηδάκης

160419 GIORGOS XATZIDAKIS HLIOUPOLI 696x522 e1559142698833 Τα Βιογραφικά Των Υποψηφίων Του Β' Γύρου Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Ο Γιώργος Χατζηδάκης γεννήθηκε το 1976 στην Ηλιούπολη, όπου και μεγάλωσε. Η καταγωγή του είναι από το Λασίθι της Κρήτης.

Είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (M.Sc.) στα Χρηματοοικονομικά (Business and Finance) από το Πανεπιστήμιο του Reading της Μ. Βρετανίας. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Ιταλικά).

Εργάζεται από 18 χρονών στον ιδιωτικό τομέα, τόσο στο χρηματοοικονομικό τομέα όσο και ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας την επιχείρησή του στην Ηλιούπολη.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΣΟΕ). Έχει υπάρξει επίσης υπεύθυνος οικονομικών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το 2010 συμπορεύτηκε με τον νυν Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο εκλογικά και πολιτικά και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος 2 φορές, στις εκλογές του 2010 και του 2014. Από το 2010 ήταν το δεξί χέρι του Δημάρχου, έχοντας σημαντικό έργο και παρουσία στην πόλη και συμβάλλοντας στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου από το πόστο του Αντιδημάρχου Οικονομικών. Και τα 9 χρόνια της συμπόρευσης του με την σημερινή δημοτική αρχή, πέρασε με επιτυχία από θέσεις Αντιδήμάρχου, που ήταν νευραλγικής σημασίας για τον Δήμο.

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του Αντιδημάρχου, επικαλούμενος έκνομες ενέργειες στελεχών της δημοτικής αρχής που ήταν μέλος. Τον Ιανουάριο του 2019 δημιούργησε μαζί με 5 παραιτηθέντες δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη του Δημάρχου, την παράταξη “ΗλιουπΌλοι Μαζί”, η οποία στις 26 Μαίου κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, σημειώνοντας ποσοστό 15,92%.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ