Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Eγκρίθηκαν Προϋπολογισμός & Τεχνικό Πρόγραμμα Για Το 2022 Στον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Eγκρίθηκαν Προϋπολογισμός & Τεχνικό Πρόγραμμα Για Το 2022 Στον Δήμο Ηλιούπολης

Με πλειοψηφία πέρασαν ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης για το 2022, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη 16/12.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και ανέρχεται σε 856.300 ευρω, το οποίο ενσωματώνεται στο συνεχιζόμενο τεχνικό πρόγραμμα ύψους 5.339.000 ευρώ.

Όσο για τον προϋπολογισμό, είναι κατάτι υψηλότερος σε σχέση με αυτόν του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με τον περυσινό και ανέρχεται στο ποσό των 40.102.666€.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις «Πρώτα Η Ηλιούπολη», «Η Πόλη Που Θέλω», «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης», «Μαχόμενη Ηλιούπολη» και «Αριστερή Πρωτοβουλία», ενώ οι παρατάξεις «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», «ΗΛΙΟΥ-Πόλις- Ανθρώπινη Πόλη» ψήφισαν λευκό, μαζί με τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Μαρίνο Μπασούρη, Χριστίνα Σερέτη και Κωστή Παπαδόπουλο.

Αντιδράσεις Από Τις Παρατάξεις Της Αντιπολίτευσης

Για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 εξέδωσαν ανακοινώσεις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Την αρχή έκανε η παράταξη του Γαβριήλ Αραμπατζή, η οποία με την ανακοίνωση της έκανε λόγο για «σημαντικά έργα, προγράμματα, δυνατότητες και ευκαιρίες χάνονται ανεπιστρεπτί για το Δήμο». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση «Δημιουργείται στη πόλη μια εικόνα και ένα κλίμα παραίτησης και εγκατάλειψης, το οποίο η επόμενη διοίκηση θα δυσκολευθεί να αναστρέψει».

Αλλά και ο Τάσος Ευσταθίου, επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κατηγόρησε τη διοίκηση για έλλειψη οράματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σε σχέση με τον περυσινό προϋπολογισμό δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα».

«Βλέπουμε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια τεχνικά έργα, σε ένα μίζερο τεχνικό πρόγραμμα, που ποτέ δεν τελειώνουν. Έτσι η Ηλιούπολη παραμένει στάσιμη αφού η δημοτική αρχή δεν έχει καταγεγραμμένες τις ανάγκες της, δεν τις έχει ιεραρχήσει & δεν τις έχει μελετήσει», επισημαίνει η ανακοίνωση.

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ