Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εικόνες Εγκατάλειψης Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου Σε Δύο Πάρκα Της Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Δύο Ηλιουπολίτες, ο Νίκος Καραβαγγέλης και ο Παντελής Φασόης, αναδεικνύουν την εγκατάλειψη στα δύο μεγαλύτερα πάρκα της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Εικόνες Εγκατάλειψης Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου Σε Δύο Πάρκα Της Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Την κακή κατάσταση που επικρατεί σε δύο από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης δημοσιεύουν δύο ενεργοί Ηλιουπολίτες, με φωτογραφίες που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κ. Νίκος Καραβαγγέλης και Παντελής Φασόης, επισκέφθηκαν τα δύο σημεία αποτυπώνοντας με τα κινητά τους την αμέλεια στον καθαρισμό τους καθώς και την πλημμελή συντήρηση των συστημάτων πυρόσβεσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Παχιά στρώματα από ξερές πευκοβελόνες, πεσμένα κλαδιά και κορμοί δέντρων, βανδαλισμένές πυροσβεστικές φωλιές και έλλειψη καθαρισμού από πλευράς του Δήμου συνθέτουν μια άκρως επικίνδυνη εικόνα σε δύο πράσινους πνεύμονες της πόλης, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και αποτελούν κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Μετά το ρέμα της πικροδάφνης, στο οποίο σημειώθηκαν εκτενείς εργασίες καθαρισμού με τη συνδρομή του ΣΠΑΥ, ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για τον καθαρισμό των δύο πάρκων, πριν υπάρξει κίνδυνος για το πράσινο, τους θαμώνες και τους περιοίκους.

Γράφουν οι δύο Ηλιουπολίτες, χαρακτηριστικά:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5/6) και έχοντας ακόμα νωπές στο μυαλό τις εικόνες από την πρόσφατη φωτιά στον Υμηττό (4/6), στην Γλυφάδα και στο Πανόραμα της Βούλας, θελήσαμε να περπατήσουμε σε δυο μεγάλα πάρκα της Ηλιούπολης, στο Πάρκο Ναυαρίνου και στο Άλσος Δ. Κιντής για να δούμε την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά σε σχέση με την αντιπυρική προστασία τους και ενώ οι πυρομετερεωλογικές προβλέψεις μιλούν για ένα «δύσκολο» καλοκαίρι.

Δυστυχώς , κι ενώ η επίσημη αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου , διαπιστώσαμε ότι πάρα πολλές από τις υπάρχουσες πυροσβεστικές φωλιές είναι εντελώς άδειες ή οι προβλεπόμενοι πυροσβεστικοί σωλήνες μέσα σε αυτές , είναι φθαρμένοι και κομμένοι από τα μεταλλικά ρακόρ προσαρμογής τους, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμοι προς χρήση.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν στοίβες με ξερά κλαδιά και σε συνδυασμό με το παχύ στρώμα από ξερές πευκοβελόνες και τα κουκουνάρια που είναι πεσμένα στο έδαφος, δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος λόγω της ευφλεκτότητάς τους.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε δύο πάρκα της πόλης με μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα για το Άλσος Κιντής εντός του οποίου βρίσκεται παιδική χαρά, το αναψυκτήριο αλλά και το ομώνυμο θερινό θέατρο , στο οποίο έχουν ήδη αρχίζει να διοργανώνονται εκδηλώσεις.

Τι πραγματικά συμβαίνει; Αμέλεια, ελλιπής προετοιμασία και επίβλεψη, αναποτελεσματικότητα ή όλα μαζί ;

Νίκος Καραβαγγέλης, Παντελής Φασόης

Οι δύο πολίτες συνοδεύουν την ανάρτηση τους με εκτενές φωτογραφικό υλικό.

image Εικόνες Εγκατάλειψης Εν Μέσω Αντιπυρικής Περιόδου Σε Δύο Πάρκα Της Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ