Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Σκληρή Γραμμή Από ΝΔ Για Τις Δημοτικές Εκλογές Στα Στελέχη Της : “Προσέξτε Ποιους Στηρίζετε”

Mετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ευσταθίου, η Πειραιώς κρατά σκληρή κομματική γραμμή.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Σκληρή Γραμμή Από ΝΔ Για Τις Δημοτικές Εκλογές Στα Στελέχη Της : “Προσέξτε Ποιους Στηρίζετε”

Σκληρή στάση προκειμένου να αποφύγει τις διασπαστικές κινήσεις στις τοπικές οργανώσεις κρατάει η ΝΔ για το ζήτημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις τοπικές οργανώσεις ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Η εγκύκλος της ΝΔ προειδοποιεί τοπικά στελέχη του κόμματος να είναι πολύ προσεκτικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και στις δηλώσεις στήριξης προς υποψηφίους, ειδικά εάν πρόκειται η Πειραιώς να δώσει επίσημα στήριξη σε κάποιον υποψήφιο.

Όπως επισημαίνει ο Γραμματέας με εγκύκλιό του:

«Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος».

Η δημοσίευση της εγκυκλίου ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τάσου Ευσταθίου, με την Νέα Δημοκρατία να θέλει να περιορίσει τις διασπαστικές τάσεις ενόψει της ανακοίνωσης της στήριξης του Κώστα Πουπάκη για τον Δήμο Ηλιούπολης.

Η ΝΔ κρατάει σκληρή στάση και αρκετά τοπικά στελέχη που στηρίζουν τον Τάσο Ευσταθίου φαίνεται πως θα έχουν πρόβλημα με τα πειθαρχικά όργανα στην Πειραιώς. Ο αριθμός των στελεχών αυτών μάλιστα αυξάνεται αν αναλογιστεί κανείς πως -εκτός του Ευσταθίου- οι γαλάζιοι “αντάρτες” Πίκουλα και Αναγνώστου σκέφτονται σοβαρά να είναι εκ νέου υποψήφιοι δήμαρχοι.

Δεν είναι, πάντως, λίγες οι φορές που η ΝΔ έχει οδηγήσει στο πειθαρχικό -ή ακόμα και στη διαγραφή- στελέχη που στήριξαν υποψηφίους που δεν στήριζε επίσημα το κόμμα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της υποψηφιότητας του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου για την περιφέρεια Ηπείρου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ