Facebook Pixel

Τοπικα

Δράση Ενημέρωσης Για Την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Σε Μαθητές Της Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δράση Ενημέρωσης Για Την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Σε Μαθητές Της Ηλιούπολης

Μια σημαντική δράση ευαισθητοποίησης για ζητήματα ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες έξω από το δημαρχείο της Ηλιούπολης, με δεκάδες μαθητές να ενημερώνονται για τη διαδικασία αλλά και τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές από νηπιαγωγείο της πόλης αλλά και από την Α’ Ταξη του 4ου Λυκείου Ηλιούπολης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη στο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου της πόλης, να εκφράσουν τις απορίες τους και να ενημερωθούν για την διαδικασία ανακύκλωσης στον Δήμο. Στόχος της δράσης ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών για εκτεταμένη χρήση της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

«Με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Επίσης, κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή», ανέφερε στους μαθητές ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος προσέθεσε: «Με έργα και δράσεις για την περιβαλλοντική αφύπνιση συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος του Δήμου μας. Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας για την ενεργή συμμετοχή τους στη σημερινή περιβαλλοντική δράση».

Μαζί με τον δήμαρχο στο σημείο ήταν ο εμπνευστής της ιδέας της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πόλη, αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης κ. Σταύρος Γεωργάκης καθώς και άλλοι αντιδήμαρχοι.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ