Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δωρεάν Μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων Από Το Media Lab Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δωρεάν Μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων Από Το Media Lab Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης

Δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων χειρισμός Η/Υ, επεξεργασία εικόνας και video προσφέρει στους δημότες του Δήμου Ηλιούπολης η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η δημοτική βιβλιοθήκη και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ Δημήτρης Πανταζόπουλος προσκαλούν τους Ηλιουπολίτες να συμμετέχουν στα δωρεάν μαθήματα για να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εξατομικευμένης πρακτικής εξάσκησης στους υπολογιστές του Media Lab, με τη βοήθεια των Media Labers, του  κ. Στάθη Νικολακόπουλου και του κ. Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Brain Pulse Room και στο χώρο των υπολογιστών των μελών της βιβλιοθήκης.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι κάτοικοι Ηλιούπολης (απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού, π.χ. λογαριασμού ΔΕΚΟ).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το μηνιαίο πρόγραμμα των συναντήσεων και τις ημερομηνίες έναρξης προεγγραφής εδώ.

Τα δωρεάν μαθήματα, αφορούν στις παρακάτω 10 θεματικές: 

  1. Η/Υ για αρχάριους, Μαθαίνουμε τις βασικές αρχές της χρήσης ενός υπολογιστή. Το πρόγραμμα είναι τεσσάρων συναντήσεων και παρουσιάζονται: Τα μέρη του υπολογιστή, το λειτουργικό σύστημα, οι σουίτες γραφείου, το Internet, το email και η επικοινωνία.
  2. Tablet για αρχάριους. Αποκτούμε βασικές γνώσεις στη χρήση των φορητών συσκευών Tablet. Το πρόγραμμα είναι τεσσάρων συναντήσεων και παρουσιάζονται: τα μέρη του Tablet (Χειριστήρια, Θύρες κλπ), το λειτουργικό σύστημα, οι βασικές εφαρμογές, το Internet, το E-mail και η επικοινωνία.
  3. Web Radio. Μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας διαδικτυακό ραδιόφωνο χωρίς κόστος και να δημιουργούμε μία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.
  4. Video Streaming. Μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε το δικό μας διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι χωρίς κόστος και να δημιουργούμε μία ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Ανακοινώνουμε την εκπομπή μας σε sites και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  5. Web Filtering Ι & ΙΙ.  Μαθαίνουμε πως να ρυθμίσουμε το οικιακό μας δίκτυο και τους υπολογιστές μας, ώστε να ελέγχουμε τις ιστοσελίδες που θα έχουμε πρόσβαση προκειμένου να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους του Internet. (δύο συναντήσεις)
  6. Audacity. Μαθαίνουμε να ηχογραφούμε ζωντανή μουσική, να επεξεργαζόμαστε MP3, WAV και άλλα αρχεία ήχου, να κάνουμε μίξη σε ήχους, να αλλάζουμε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλά άλλα.
  7. Movie Maker. Φτιάχνουμε το δικό μας βίντεο. Μαθαίνουμε να εισάγουμε βίντεο και φωτογραφίες, να εφαρμόζουμε εφέ μεταβάσεων, να ενσωματώνουμε μουσική υπόκρουση, να προσθέτουμε τίτλους και λεζάντες, να αποθηκεύουμε το έργο, να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο.
  8. Linked In. Κάνουμε μία εισαγωγή και τα πρώτα μας βήματα στη χρήση του επαγγελματικού ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου LinkedIn που απευθύνεται σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δημιουργούμε Λογαριασμό, κάνουμε την αρχική βασική παραμετροποίηση του λογαριασμού και εισάγουμε βασικές πληροφορίες.
  9. Cloud & On-line υπηρεσίες. Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε απλά κάποια από τα δωρεάν διαθέσιμα ιστολόγια που υπάρχουν στο Διαδίκτυο που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας. Διαγνωστικά εργαλεία για την πρόσβαση από το οικιακό μας δίκτυο στο Internet, μετατροπή αρχείων, περικοπή μουσικών κομματιών, on line επεξεργασία εικόνας, εικονικός διαδικτυακός δίσκος, διαδικτυακά αρχεία, διαδικτυακό ημερολόγιο, διαδικτυακές επαφές, διαδικτυακή μετάφραση, Διαδικτυακή αναζήτηση με παραμέτρους (ιστολογιών εικόνων και λοιπά), εξαγωγή ήχου και βίντεο από το Youtube (πνευματικά δικαιώματα).
  10. Επεξεργασία εικόνας με το GIMP. Γνωριζόμαστε με τις βασικές αρχές τις επεξεργασίας εικόνας μέσα από πολύ απλά παραδείγματα με τη χρήση του GIMP. Διασκεδάζουμε πειράζοντας φωτογραφίες με τον πιο απλό τρόπο και κάνοντας ωραίες συνθέσεις

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπαλλήλους, κα Μαρία Καραγκούνη & κ. Δημήτρη Μπαρμπαγιώργη, στο τηλ. 2109948344, καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις  12:30 έως τις 14:30, Ειδικά για τα προγράμματα των Η/Υ και Tablet για αρχάριους απαιτείται έγγραφη αίτηση συμμετοχής στα γραφεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Nικομάχου 18 & Νυμφών-κτήριο του ΟΤΕ), τις ανωτέρω ώρες και ημέρες.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ