Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Απορρίφθηκε Η Ένσταση Για Το Παράνομο Κτίσμα Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Απορρίφθηκε Η Ένσταση Για Το Παράνομο Κτίσμα Στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης

Ηχηρό «όχι» στην ένσταση που είχε κατεθέσει ο ιερέας του προφήτη Ηλία κατά του πορίσματος της πολεοδομίας εξέδωσε το διοικητικό εφετείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης, το διοικητικο εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου, με την οποία εναντιονόταν στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στον προφήτη Ηλία Ηλιούπολης.

Όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου:

  • «Ο ιερέας προέβη παράνομα και χωρίς έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας σε αλλαγή χρήσης δημόσιας δασικής αναδασωτέας έκτασης και στην ανέγερση οικοδομήματος από τούβλα και στέγη με κεραμίδια πέριξ του παλαιού εξωκλησιού κτισμένου από το 1930, το οποίο περιέκλεισε με την νέα κατασκευή».
  • Είναι «απορριπτέος και προδήλως αβάσιμος ο προβαλλόμενος λόγος περί παραβάσεως της παρ. 7 του άρθρου 52 του νόμου 4280/2014, που ισχύει επί εγκαταστάσεων που κατασκευάσθηκαν προ της ισχύος του ανωτέρω νόμου, καθόσον η επίμαχη κατασκευή έλαβε χώρα το 2019».
  • Απορρίπτεται «ο λόγος περί αναγκαιότητας των νέων κατασκευών πέριξ του εξωκλησιού για λόγους στατικής ασφάλειας καθόσον οι εν λόγω κατασκευές έγιναν άνευ αδείας δομήσεως συνοδευόμενης υπό των απαιτουμένων εγκεκριμένων τεχνικών μελετών, δημιουργουμένου κινδύνου εκτός από την καταστροφή της δασικής βλαστήσεως, αλλά και από πλευράς πολεοδομικής, λόγω συρροής πιστών εντός άνευ αδείας κατασκευασθέντος Ι. Ναού».

Πρόκειται για μια δικαίωση του αγώνα της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην αυθαιρεσία που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ναό και η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ