Facebook Pixel

Δημοτικα

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης: Προσανατολίζεται Σε Μοντέλο 2 Συνεδριάσεων Ανά Μήνα Η Νέα Δημοτική Αρχή

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης: Προσανατολίζεται Σε Μοντέλο 2 Συνεδριάσεων Ανά Μήνα Η Νέα Δημοτική Αρχή

Στη διεξαγωγή 2 συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κάθε μήνα προσανατολίζεται η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Ηλιούπολης, αλλάζοντας το μέχρι σήμερα μοντέλο διεξαγωγής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο λόγος που υπάρχει η συγκεκριμένη σκέψη είναι προκειμένου να «αποσυμφορηθεί» η διαδικασία λήψης αποφάσεων από το σώμα. Έως σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε 1 φορά, με αποτέλεσμα πέρα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, να καταναλώνεται υπερβολικός χρόνος σε θέματα και ερωτήσεις της αντιπολίτευσης εκτός ημερησίας. Aποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν τα δημοτικά συμβούλια να κρατούν έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με τα θέματα ουσίας της ημερησιας διάταξης να συζητώνται μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς ουσιαστική παρουσία και διάλογο.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένα δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης δημοτικής περιόδου διαρκούσε, κατά μέσο όρο περίπου 6-7 ώρες με τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα να καταλαμβάνουν πάνω από το 60% του χρόνου.

Με το νέο μοντέλο που φαίνεται πως θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή στη μία συνεδρίαση θα αφορά αποκλειστικά ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και έκτακτα θέματα, ενώ η δεύτερη θα αφορά μόνο τα θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς να διεξάγονται ερωτήσεις.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ