Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Απελευθέρωση Δημόσιου Χώρου Για Ποδήλατα Ενόψει Lockdown Ζητούν Οι Ηλιουπολίτες Ποδηλάτες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Απελευθέρωση Δημόσιου Χώρου Για Ποδήλατα Ενόψει Lockdown Ζητούν Οι Ηλιουπολίτες Ποδηλάτες

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης απέστειλε ένα εκ των ιδρυτικών μελών της ποδηλατικής κοινότητας Ηλιούπολης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Δήμου για την παραχώρηση δημοσιου χώρου για τα ποδήλατα ενόψει του lockdown.

«Δυστυχώς η ιστορία Covid19 συνεχίζεται και ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξει σε ολικό lockdown, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Τα σημερινά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση περιλαμβάνουν την απαγόρευση της άθλησης σε κλειστούς οργανωμένους χώρους και παύση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, οπότε η ανάγκη για υπαίθρια άσκηση γίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Σε ενδεχόμενο lockdown η εμπειρία του παρελθόντος, αν αυτό επαναληφθεί με τους ίδιους όρους, λέει ότι θα γεμίσουν οι δρόμοι με περιπατητές και ποδήλατα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κώστας Ραβάνης.

Ο κ. Ραβάνης επικαλείται τον Νόμο 4688/2020 που διευκολύνει τη χωροθέτηση πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στα αστικά κέντρα ως μέσο πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ θέτει στους αρμόδιους και την απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/57298/225 η οποία εξειδικευει τις τεχνικές προδιαγραφές στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ