Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ποια Δημοτικά “Φιλέτα” Της Ηλιούπολης Έχουν Περάσει Στο Υπερταμείο – Η Μάχη Για Την Παραχώρησή Τους Στον Δήμο

Ποια οικόπεδα βρίσκονται στα χέρια του Υπερταμείου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Ποια Δημοτικά “Φιλέτα” Της Ηλιούπολης Έχουν Περάσει Στο Υπερταμείο – Η Μάχη Για Την Παραχώρησή Τους Στον Δήμο

Τρία οικόπεδα – “φιλέτα” φαίνεται πως έχουν περάσει στο Υπερταμείο, και συγκεκριμένα στην θυγατρική του, την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου).

Πρόκειται για τον μεγάλο χώρο απέναντι από την πλατεία του ΙΚΑ, όπου διεξάγονται κατά καιρούς μεγάλες εκδηλώσεις των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, το οικόπεδο που σήμερα φιλοξενείται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και όλη η έκταση που καλύπτει το “Χαλικάκι”. Τα οικόπεδα αυτά, σήμερα, βρίσκονται στην κατοχή της ΕΤΑΔ και άρα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν ή να παραχωρηθούν σε ιδιώτη.

[wp_ad_camp_1]

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες παραχώρησης αυτών των χώρων στον Δήμο, έναντι ετήσιου αντιτίμου-μισθώματος, καθώς το καταστατικό της ΕΤΑΔ απαγορεύει την δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων και ακινήτων. Οι πληροφορίες θέλουν το αντίτιμο αυτό να είναι συμβολικό, καθώς η ΕΤΑΔ δεν θέλει να προκαλέσει τριβές με τον Δήμο στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Ήδη η δημοτική αρχή δουλεύει πυρετωδώς για να εξασφαλίσει τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες παραχώρησης των συγκεκριμένων εκτάσεων και της αξιοποίησης τους προς όφελος των δημοτών.

Τα συγκεκριμένα οικόπεδα πέρασαν στην ΕΤΑΔ με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση για τις διεκδικήσεις δημοτικής γης από τους κληρονόμους του Νάστου, μια υπόθεση που ταλάνιζε όλες τις δημοτικές αρχές από τη δεκαετία του 1970. Η απόφαση ήταν πανηγυρικά υπέρ του Δήμου Ηλιούπολης, δίνοντας τέλος στις διεκδικήσεις των κληρονόμων. Ωστόσο, οι “διεκδικούμενες” εκτάσεις δεν πέρασαν στην κατοχή του Δήμου Ηλιούπολης, αλλά στην κυριότητα της ΕΤΑΔ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ