Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Γιώργος Χατζηδάκης: «Σκανδαλοθηρικό Και Αναληθές Το Δημοσίευμα Περί Ακρωτηριασμού»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Γιώργος Χατζηδάκης: «Σκανδαλοθηρικό Και Αναληθές Το Δημοσίευμα Περί Ακρωτηριασμού»

Eκτενή απάντηση στο δημοσίευμα του ilioupolinews έδωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, κατηγορώντας το site για σκανδαλωθηρια και για “ακρωτηριασμό της αλήθειας”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δημάρχου, εδώ:

Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Με ένα μακροσκελές κείμενο σε τοπικό site επιχειρήθηκε χθες να πληγεί η αξιοπιστία της σημερινής Διοίκησης και του θεσμού του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο επιχειρών να καλύψει δημοσιογραφικά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι ο τραυματισμός εργαζομένου, είχε υποχρέωση πριν τη δημοσίευση, να διασταυρώσει τις πληροφορίες του με άλλους εργαζόμενους, το σωματείο, τον τεχνικό ασφαλείας ή ακόμη και την δημοτική αρχή.

Προφανώς, το γεγονός ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια διασταύρωσης, αποδεικνύει ότι η πρόθεσή του δεν είναι η αλήθεια και η αποκατάσταση μιας «αδικίας», αλλά άλλες σκοπιμότητες.

Ήδη ο τίτλος του κειμένου «Ακρωτηριάστηκα και ο Δήμος αδιαφορεί» περιλαμβάνει δύο ανακρίβειες μαζί, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για τον τραυματισμό και να πλήξουν την ηθική και την τιμή μου.

Ακολουθούν πολλαπλές αναλήθειες, που στο κείμενο υιοθετούνται ακρίτως, ότι τάχα ο Δήμος:

«Αδιαφορεί για την υγεία του εργαζόμενου, που υπέστη τραυματικό ακρωτηριασμό του καρπού(!) και της άκρας χείρας».
«Δεν ανανέωσε τη σύμβαση του».
«Έχει αποσιωπήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης».
«Μετά το ατύχημα του, δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του, καθώς ο δήμος δικαιώθηκε στα δικαστήρια» κλπ.

Η αλήθεια είναι, ότι ο Δήμος αμέσως μετά το συμβάν στις 6/12/2020 ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου, που περιέγραφε ακριβώς τι συνέβη, σε αντίθεση με την πρακτική απόκρυψης, που ακολουθούσε η παρελθούσα δημοτική αρχή.

Ο παθών μεταφέρθηκε άμεσα στο ΚΑΤ, όπου και τον επισκέφθηκαν ο προϊστάμενός του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που ενημερώθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, ότι το τραύμα του αποκαταστάθηκε επιτυχώς, μετά από σύντομη επέμβαση στα εξωτερικά ιατρεία.Υπήρχε διαρκής επικοινωνία των υπηρεσιών με τον ίδιο, αφού κάθε μήνα και μέχρι την 6/3/2020, γινόταν ανανέωση της αναρρωτικής του, αλλά και με συναδέλφους του, για την υπόθεση δικαστικής εξέλιξης των ασφαλιστικών μέτρων.
Δεν είναι ο Δήμος που τον απέλυσε, όπως ψευδώς γράφτηκε, αλλά το γεγονός ότι η – απορριπτική για αυτόν – απόφαση 110/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανακάλεσε την προσωρινή διαταγή με την οποία παρέμεναν στη θέση τους ο ίδιος και άλλοι 3 εργαζόμενοι.

Ο Δήμος διαχρονικά συμπαραστάθηκε στο αίτημα τους για παραμονή στις θέσεις τους και στις 3/12/2019 προσωπικά ο ίδιος ως Δήμαρχος, όπως φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο έκρινα «απαραίτητη την παραμονή τους και ότι η απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει δυσαναπλήρωτο κενό και δυσλειτουργία στην υπηρεσία Καθαριότητας».
Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται ρητά, ότι ο Δήμος αποδέχτηκε την αίτησή τους, πλην όμως το Δικαστήριο δυστυχώς την απέρριψε.

Η προσπάθεια δημιουργίας αμφιβολιών για την ακρίβεια της έκθεσης του Τεχνικού Ασφαλείας και σκιών στην συνεργασία του με τη Διοίκηση είναι απαράδεκτη και συκοφαντική.

Ο συντάκτης του αναληθούς αυτού κειμένου εκτίθεται ανεπανόρθωτα δημόσια, αποκαλυπτόμενος ότι δεν έχει σκοπό την διερεύνηση της αλήθειας.

Η «δημοσιογραφία» επιπέδου σκανδαλοθηρικού ταμπλόϊντ, δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία της πόλης μας.
Η ταχύτατη και άκριτη υιοθέτηση του αναληθούς δημοσιεύματος από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι εύγλωττη και κατανοητή…

Καλούμε τον συντάκτη, εντός δύο ημερών να ανακαλέσει γραπτώς τα ψεύδη, που εν γνώσει διατύπωσε δημόσια, αντιλαμβανόμενος, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες.

13/5/2020
Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ