Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πως Θα Αποζημιωθείτε Από Τον Δήμο Για Υλικές Ζημιές Που Προκάλεσε Η Κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πως Θα Αποζημιωθείτε Από Τον Δήμο Για Υλικές Ζημιές Που Προκάλεσε Η Κακοκαιρία

Έναν χρήσιμο οδηγό για τη διαδικασία της αποζημίωσης των πολιτών από ενδεχόμενες ζημιές ή κατατροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στις περιουσίες τους δημοσίευσε ο τέως Συμπαραστάτης του Δημότη και δημοτικός σύμβουλος Γαβριήλ Αραμπατζής.

Με βάση την απόφαση 200/2016 του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης, η αποζημίωση των πολιτών από πτώσεις δέντρων μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του «εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Ποια Είναι Η Διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση – αναφορά προς την οικονομική επιτροπή για εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να αποζημιωθούν για τις υλικές ζημιές, ζητώντας την έκδοση σχετικής απόφασης από την οικονομική επιτροπή.

Η αίτηση – αναφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφα επίσημης καταγραφής του συμβάντος από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία ( Ελληνική αστυνομία, Πυροσβεστική, Υπηρεσία του Δήμου) και από τα αντίστοιχα παραστατικά που αποδεικνύουν το ύψος της ζημίας.

Όταν ένας πολίτης υποβάλλει αίτημα ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένει την έκδοση σχετικής απόφασης, θετικής ή αρνητικής.

Η απόφαση αυτή πρέπει να εκδίδεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, και πρέπει να αναρτάται διαδικτυακά στο Πρόγραμμα «Διαύγεια».

Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, αυτή πρέπει να περιλαμβάνει γραπτή ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το δικαίωμα προσφυγής τους ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και με την προθεσμία που προβλέπεται για την ενάσκηση του δικαιώματος αυτού.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ